• Počeli „Dani slovenačkog filma“ u Kovinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U ponedeljak 31. januara u kovinskom Centru za kulturu počela je tradicionalna filmska manifestacija „Dani slovenačkog filma“.

    Na prvoj projekciji koja je bila namenjena učenicima kovinskih osnovnih i srednjih škola bio je prikazan zanimljiv tinejdžerski film „Ko je samnom?“ reditelja Igora Štroka.

    Kovinskoj publici u naredna dva dana biće prikazano još dokumentarnih i igranih filmova. U utorak 1. februara  od 19h na programu je dokumentarni film Dragomira Zupanca “Rešetari sa Crvenog krsta”, koji prikazuje Staru sitersku radionicu koja je bila izložena u Manakovoj kući u Beogradu. Istog dana na programu je i film “Ne zaboravi da dišeš” reditelja Martina Turka, koji govori o odrastanju i sazrevanju dva brata.

    Za 2. februar predviđen je dokumentarni film “Nerazdvojni” reditelja Marka Nebrešnika. Film govori o prijateljima i umetnicima koji na internet platformi ZUM čestitaju rođendan Alešu Pavlinu. Za kraj programa predviđen je igrani film “Korporacija” reditelja Mateja Nahtigala. Film govori o aktivnostima Inspektora Leona Gala u borbi protiv građevinske mafije.

     Nakon Kovina, slovenačke savremene filmove moći će da pogledaju i Pančevci 7. i 8. februara na manifestaciji “Dani slovenačkog filma” koja će se održati u pančevačkom Kulturnom centru.

    Organizatori programa su Društvo Slovenaca „Sava“ iz Beograda, Udruženje Slovenaca „Logarska dolina“ iz Pančeva i Centar za kulturu Kovin.

    U ponedeljak 31. januara u kovinskom Centru za kulturu počela je tradicionalna filmska manifestacija „Dani slovenačkog filma“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]