nikola
Dom kulture „Kočo Racin" Jabuka

Počinje radionica karikature Nikole Dragaša

Pančevo, Pon, 28/03/2016 - 22:51
Mirjana Marić Veličković

Prve radionice karikature Nikole Dragaša biće održane narednog vikenda, u subotu 2. i u nedelju, 3. aprila u Domu kulture u Jabuci sa početkom u 10h.

Radionice karikature Nikole Dragaša organizuje Dom omladine Pančevo i održavaće se po naseljnim mestima u opštini Pančevo. U svakom mestu radionice će se održavati dva vikenda za redom. Prvog i drugog vikenda aprila biće održane radionice u Jabuci, s izuzetkom u subotu 9. aprila, kada će obe radionice biti održane istog dana. Poslednja dva vikenda u aprilu, radionice će biti održane u Kačarevu (16., 17., 23. i 24. april), dok je maj mesec rezervisan za Brestovac ( 7., 8., 14. i 15. maj) i Dolovo (21., 22., 28. i 29. maj).

Radionice ne moraju da pohađaju deca, koja su izrazito talentovana, ili znaju da crtaju. Kreativno razmišljanje gde Nikola Dragaš crta na papirima određene oblike, u kojima deca treba da vide nešto drugo, bi bio uvod radionice, nakon čega će se s obzirom da su radionice višemesečne, raditi karikatura, geg, portret i slično. Zamisao da se nakon radionica sve pretoči u knjigu sa dečjim crtežima.

Kako Nikola Dragaš kaže, poenta radionice je ipak, kreativno razmišljanje, kada deca treba da se opuste, dobijaju samopouzdanje pre nego što se susretnu s portretnom, geg karikaturom, strip karikaturom, jer u suprotnom, mogu da se preplaše, i na samom početku pomisle da nisu za to.Marketing

Najnovije vesti