Kultura

Poklon karte za predstavu „Proizvod” Marka Rejvenhila

Izvor: 
013info Pon, 16/10/2017 - 10:31

Pozorišna predstava „Proizvod” Marka Rejvenhila biće igrana u ponedeljak, 16. oktobra na sceni Kulturnog centra Pančeva u 19.30. Predstava je autorski projekat Ivana Tomića, a u njoj igraju Ivan Tomić i Pančevka Milena Predić.

U Rejvenhilovoj drami producent Džejms ubeđuje glumicu Oliviju da prihvati ulogu u njegovom novom filmu. Tokom jednočasovnog susreta – što je ujedno i vreme trajanja ove predstave, on joj detaljno prepričava radnju filma: to je ljubavna veza između Engleskinje Ejmi, koja je zaposlena u reklamnom odeljenju velike telekomunikacione kompanije, i Muhameda, pripadnika Al Kaide, koji je poslat u London sa zadatkom da organizuje teroristički napad.

Rejvenhil se u ovom komadu na prvom mestu obračunava sa holivudskom industrijom. On razotkriva tendencioznu površnost prikazivanja suštinskih tema, poput savremenih ratnih sukoba i ljubavnih odnosa, u holivudskoj produkciji. Ruga se trivijalnosti zapleta i šablonskim dijalozima, vešto ih podržavajući. Aktuelnost komada čini „Proizvod” Marka Rejvenhila više nego adekvatnim štivom za scensko izvođenje na bilo kojoj svetskoj sceni, pa i kod nas. Događaji koje opisuje, ugao iz kojih ih posmatra, način na koji ih sagledava i sama neobičnost forme, preporuka su za ovaj inovativni komad u kojem će svako prepoznati vreme u kojem živimo.

Dva najbrža čitaoca koja se danas jave našoj redakciji dobiće po dve karte za predstavu. Dovoljno je poslati ime i prezime na email [email protected].


MarketingNajnovije vesti