Kultura

Predstava „Hor bečkih dečaka” u Kulturnom centru Pančeva

Izvor: 
013info Sre, 20/09/2017 - 07:22

U sredu, 27. septembra od 19.30 u dvorani Kulturnog centra Pančeva biće igrana pozorišna predstava „Hor bečkih dečaka” u režiji Irfana Mensura. 

Komedija „Hor bečkih dečaka” je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova. Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive kao neki život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao... Za tu bečku, improvizaciju zadužen je Džoni. Džoni je gastarbajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života. Tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima ...To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog kojeg ova predstava može da se nazove i „genetska komedija“.

Igraju: Predrag Ejdus, Irfan Mensur i Slobodan Boda Ninković.Marketing

Najnovije vesti