• Predstava „Kiseonik“ u Kulturnom centru Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U sredu, 9. marta, u 19.30 na Maloj sceni Kulturnog centra Pančeva, na programu je predstava Ivana Viripajeva „Kiseonik“, u režiji Milje Mazarak. U predstavi igraju Sofija Mijatović i Miloš Lazarov.

    Ova drama prati priču Saše i Saše, para koji se zaljubljuje na trgu u Moskvi. Ona zastupa i brani svet devojke iz Moskve, a on momka iz mesta Serpuhov iz provincije Rusije. Delo je pisano kao filozofska rasprava dve osobe koje se vole, ali im se porekla koja su i dalje uticala na formiranje njihove socijalne, verske i političke sfere i svesti o životu ne podudaraju. Ona postavlja i otvara mnoga suštinska pitanja, a jedno od njih je, kako sami glumci predstave kažu – u ovom besmislenom, punom mržnje, beskiseoničkom svetu, šta je glavno čime čovek treba da se vodi kroz život  – da li može da se vodi verskim kanonima, božijim zapovestima ili instiktima i potrebama.

    Ivan Viripajev je pred izvođenje jedne svoje predstave izjavio sledeće: ,,Zajedno sa glumcima zadovoljstvo nam je pozvati vas na naš – ne mogu da kažem predstavu, nego, pre će to biti jedan susret. Zadovoljstvo nam je, dakle, srdačno vas pozvati na susret, gde ćemo vam ispričati neke priče iz života ljudi. U stvarnosti ti ljudi nikada nisu postojali, ja sam ih izmislio. Ipak, želimo da saslušate te priče, jer su one vrlo lepe i dirljive, a osim toga, uvereni smo da je razgovor baš na takve teme u današnje vreme neobično važan”. Ja ne bih mnogo imala šta da dodam. Osim, naravno, predstave.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]