Kultura

Predstava „Pomahnitali“ u dvorištu Muzeja

Izvor: 
Narodni muzej Pančevo Sre, 02/08/2017 - 12:30

U okivru letnjeg programa dvorištu Narodnog muzeja Pančevo u subotu 5. avgusta u 20h biće odigrana predstava „Pomahnitali“ u izvođenju Tatjane Kecman i Miloša Đorđevića. 

Komedija “Pomahnitali” bavi se ljudima koji su postali opsednuti formom, statusnim simbolima, brendovima. Na toj apsurdnoj i sumanutoj trci, koja za cilj ima uspeh, ma šta to značilo, potpuno gube kompas. U svakoj od scena protagonisti završe sa nervnim slomom zbog nekih sitnih trivijalnih problema koji im remete "savršenu" formu. Dane okončavaju tako što, umorni od borbe gužve, svađa, sa osećanjem nezadovoljstva i izopštenosti, za utehu okače selfi na kome sve blista baš kako treba, savršeno!

Predstava posvećena ovisnicima  od društvenih mreža, kao i drugim  žrtvama selfi kulture i ostalih oblika virtuelnih vrednosti.

Tatjana Kecman je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Autor je dvanaest predstava u vlastitoj produkciji “Ferzeng”, koje se uspešno igraju kako na scenama u Beogradu, tako i na scenama širom Srbije i regiona. Član je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Za ulogu u predstavi “Pomahnitala” nagrađena je za najbolju žensku ulogu na festivalu Duodrame u Topoli. Dobitnica je i specijalne nagrade za najbolju žensku ulogu na “Art Trema festu” u Rumi.

Miloš Đorđević je diplomirao na Akademija umetnosti u Novom Sadu i član je Narodnog pozorišta. Dobitnik je nagrade Narodnog pozorišta “Petar Banićević”, nagrade za najboljeg glumca na festivalima “Pozorište zvezdarište” i “Zlatni Ćuran”.

Program je besplatan.Marketing

Najnovije vesti