Kultura

Premijera promo-filma o Dolovu

Pančevo, Sre, 10/01/2018 - 16:48
Mirjana Marić

Premijera dokumentarnog filma „U dolovima ravnice” biće održana u Kulturnom centru Pančeva u petak, 12. januara u 19 časova.

Želja mladih entuzijasta, da svoju ljubav i impresiju prema prirodi, tradiciji i kulturi predstave kroz objektiv kamere i podstaknu na razmišljanje o prirodnim i kulturnim bogatstvima sela, rezultirala je, nakon dve godine snimanja, delom „U dolovima ravnice“.

Putovanjem kroz san mlade devojke režiser gledaoce vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova. Svojim snom ona islikava platno na kojem predstavlja život malog čoveka na selu u potrazi za iskonskom srećom i podseća nas na običaje, kulturu i tradiciju na koje ponekad namerno ili slučajno zaboravimo.

Scenario i režiju je radio Bojan Vojnov, dok su snimatelji bili Zoran Kompar, Luka Ivanović i Predrag Filipov. Muziku je komponovala Lena Gađanski – Eshana.

Nakon projekcije filma predstaviće se crkveni hor „Sveti Aleksandar Nevski" Dolovo i Kulturno umetničko društvo „Banatski vez" iz Dolova sa folklornim koreografijama i etno pesmama.

Kratkometražni dokumentarni film „U dolovima ravnice“ proizvod je projekta „Promocija kulturno-istorijskog nasleđa i kulturno-turističkih potencijala Dolova“ koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva po Javnom konkursu za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za 2017. godinu.

Dužina trajanja filma je 15 minuta. Ulaz na projekciju filma je slobodan.Marketing

Najnovije vesti