Selena Rakočević
Kultura

Preminula Selena Rakočević

Izvor: 
013info Sre, 18/05/2022 - 18:18Profesorka Fakulteta muzičke umetnosti i dugogodišnja umetnička direktorka ETHNO.COM festivala u Pančevu dr Selena Rakočević preminula je danas u Beogradu.

Selena Rakočević je rođena 1971. godine u Beogradu, a svoju mladost provela u Pančevu. Pamtimo je i kao članicu pančevačkog sastava "San Sebastian".

Doktorirala je 2009. godine na FMU u Beogradu.

Objavila veći broj stručnih radova, CD i DVD izdanja i knjiga, a umetnički direktor pančevačkog ETHNO.COM festivala bila je od njegovog osnivanja 2003. do 2012. godine.

Oblasti pedagoških i naučno-istraživačkih interesovanja Selene Rakočević bile su usmerene na muzičku i plesnu tradiciju Banata u svetlu multikulturalnog i multietničkog konteksta i istorija etnokoreologije kao samosvojne naučne discipline. Bila je član je Borda Studijske grupe za muziku i ples jugoistočne Evrope Međunarodnog saveta za tradicionalnu muziku i upravnog odbora Centra za istraživanje i očuvanje tradicionalnih igara Srbije (CIOTIS).

Filip Krumes, sadašnji direktor ETHNO.COM festivala rekao nam je kako je Selena Rakočević ostavila neizbrisiv trag u muzičkoj umetnosti i da je svojim naučnim radom dala nemerljiv doprinos ovoj umetnosti.

I Kulturni centar Pančeva objavom na društvenoj mreži Fejsbuk oprosti se od dugogodišnje saradnice.

 

 

Porodica je saopštila da će sahrana Selene Rakočević biti obavljena u krugu najbliže porodice.

 

 
MarketingNajnovije vesti