Goran Mitrović Foto: Ansambl KOLO (Fb)
Kultura

Preminuo Goran Mitrović, od 2014. do 2021. bio je umetnički direktor KUD „Abrašević" Pančevo

Izvor: 
013info Ned, 17/10/2021 - 14:01Goran Mitrović, umetnički direktor KUD „Abrašević" Pančevo i prvak Ansambla KOLO iznenada je preminuo u 51. godini života.
 
Mitrović je bio umetnički direktor pančevačkog Abraševića od 2014. do 2021. godine.
 
- Od njega u stvari ne možeš da se oprostiš. Nije bio lak saradnik ali zato što je bio najbolji u svom poslu, a takvi uvek traže najbolje. Živeo za igru i u igri je i preminuo. Tako je uvek i govorio da će da završi ali ne sada nego u stotoj.
Zadržao se u našem ansamblu najduže, zato što je imao slobodu, a ta sloboda umetnosti je od ove generacije Abraševića napravila najbolje igrače. Bilo je i lepog i ružnog ali to je život. Mi smo ga živeli svaki dan osam godina sa njim
U šoku smo, nema više najboljeg ali ostavio je iza sebe učenike koji će se zauvek truditi da budu isto to, najbolji, zato što je on tako želeo. Zato što za drugačije nije znao, napisali su iz Abraševića povodom smrti Gorana Mitrovića.
 
Vest o smrti Mitrovića objavio je Ansabl Kolo.
 
- Ovo je zastrašujuć gubitak kako za našu organizaciju, ali tako i za širu umetničku zajednicu Srbije. Naša zemlja je izgubila velikog umetnika koji je bio jedan od najblistavijih igrača koje su scene, ne samo naše zemlje videle, saopštio je Ansambl KOLO.
 
Goran Mitrović je postao član Ansambla KOLO 1990. godine i naredne tri decenije je proveo stvarajući svojim telom, glasom i pokretom. Učio je od prethodne generacije u jako teškom periodu i za Ansambl i za našu zemlju, ali sa početkom dvehiljaditih, Mitrović preuzima značajnije mesto i na sceni i van nje i 2006. postaje prvak Ansambla KOLO. Tokom svih tih više od trideset godina rada i života kao Kolaš, Goran Mitrović je uvek bio tu da pomogne kolegama, da prosledi znanja koja ima, da nasmeje saradnike. Nastupao je sa Ansamblom na nekoliko kontinenata, predstavljajući našu kulturu, naše nasleđe i našu tradicionalnu umetnost u najboljem mogućem svetlu.
 
 
- Goran je bio vođa, bio je kolega, bio je prijatelj. Bez njega KOLO više nikad neće biti isto. Ali sećanje na njega je ono što će nas nositi dalje, što će nam davati snagu da, njemu u čast, nastavimo sa pesmom i igrom. Slava mu, napisali su iz Kola.
 
 MarketingNajnovije vesti