Kultura

Promocija XVIII broja stručnog časopisa Glasnik muzeja Banata

Pančevo, Uto, 27/12/2016 - 09:46
Aleksandar Stojković

U sredu 28. decembra u 12 časova u Narodnom muzeju Pančevo, u okviru obeležavanja 93 godine od osnivanja Muzeja, biće predstavljen novi broj stručnog časopisa „Glasnik muzeja Banata“.

 

U ovogodišnjem broju stručna javnost i svi ljubitelji muzeologije mogu počitati niz članaka, priloga, izveštaja i građe iz više oblasti: etnologija, istorija, istorija umetnosti, konzervacija i zaštita prirode. Autori su mahom muzejski radnici, ali i kustosi mlađe generacije; svako od njih svojim tekstom otkriva jedan deo kulturno-istorijske slagalice nasleđa u Banatu.

 „Glasnik muzeja Banata“ je stručni časopis sa dugogodišnjom tradicijom. Osmišljen je kao glasilo koje omogućava zaposlenima u Narodnom muzeju Pančevo da objave rezultate svojih godišnjih istraživanja, da predstave novonabavljene predmete i da stručnu javnost izveste o delatnostima koje su obavljene u prethodnoj godini. Prvi broj izašao je 1988. godine. Međutim, od broja 6. „Glasnik“ nadrasta svoje prvobitne okvire i postaje „Glasnik muzeja Banata“, sa priključivanjem muzeja u Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Beloj Crkvi.Marketing

Najnovije vesti