Foto: Gordana Vlajić
Kultura

Promocija "Zaistinske srpske bajke" Gordane Vlajić u Banatskom Novom Selu

Izvor: 
G. V. Ned, 11/06/2017 - 14:56

Na inicijativu i u organizaciji Udruženja ”Naše NOVO Selo” iz Banatskog Novog Sela, u subotu, 10. juna je u novoseljanskom Domu kulture održana promocija  knjige ”Zaistinska srpska bajka”, književnice Gordane Vlajić iz Pančeva.

Autorka knjige koja je prošle godine nagrađena dvema nagradama za najbolju dečju knjigu, rekla je da će ovu promociju upamtiti po izuzetnom gostoprimstvu, ljubaznosti i predusretljivosti vrednih mladih ljudi koji vode ovo Udruženje.

Pričajući o nastanku ove knjige koju je Ljubivoje Ršumović nazvao ”zamamnim istorijskim udžbenikom”, Gordana je deci govorila o značaju učenja, čuvanja i poštovanja nacionalne istorije i tradicije. Pored zanimljivih citata o pojmovima kao što su ”nemušti jezik”, koledar i žetvar, krasnopis, grizodušje... deca su tokom mini ”Šašavokviza” saznala i zašto veliki srpski junak Karađorđe nikada nije dobio grdnju niti batine od svojih roditelja. Istina je da tada u Srbiji spanaća nije bilo, stigao je gotovo vek kasnije iz današnje Persije. 

Ova knjiga koju je objavila IK Klet, i koju krasi podnaslov Čudesna priča od koje se postaje zauvek neizgubljiv, na zanimljiv način decu uči srpskoj istoriji od Svetog Save do danas. 

Gordana Vlajić je na kraju ove književne večeri, ”Zaistinsku srpsku bajku” poklonila Udruženju ”Naše NOVO Selo”, a oni su je velikodušno ustupili Biblioteci novoseljanskog Doma kulture.Marketing

Najnovije vesti