Književno veče u "Apolu"
Književno veče sa Veselinom Dželetovićem

Roman „Srpsko srce Johanovo" promovisan u Apolu

Pančevo, Sre, 23/12/2015 - 21:50
Jelena KatanaKnjiževno veče sa Veselinom Dželetovićem, posle Omoljice, Dolova i Brestovca, održano je i u Pančevu u utorak, 22. decembra, u dvorani „Apolo”.

Dželetović je autor knjige „Srpsko srce Johanovo", istinite priče o slučaju „Žute kuće" - trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji. U razgovoru sa njim, koji je otvorila Maja Georgievska, stručna saradnica DOP-a, učestvovali su i Slobodan Rosić, predstavnik izdavačke kuće „Poeta" i Ilija Betinski, pesnik i prevodilac. 

Roman nastaje iz Betinskijeve poeme, kojom je opevan slučaj kidnapovanja Srbina na Kosmetu (1999), kome je izvađeno srce.

- Poema je nastala za dva sata. Pitao sam se da li je to moguće, ali kada sam i sam pisao roman, bilo je kao da mi je neko diktirao da to uradim. To je jednostavno priča koju moramo podeliti, da je ne bismo zaboravili. U pitanju su ljudi koji nisu nestali u ratu, već u doba mira, kada su KFOR I UNPROFOR došli da čine pravdu. Oni su dozvolili da se to desi, a na Kosmetu ste Srbina mogli da ubijete samo zbog činjenice da je Srbin - istakao je Dželetović. 

Književne večeri sa Veselinom Dželetovićem priredio je Dom omladine u saradnji sa Domovima kulture u naseljenim mestima.

Jelena Katana 
MarketingNajnovije vesti