Jožef Nadj Fusion System ft. Filip Krumes

Savršena kombinacija

Izvor: 
013info Pet, 07/08/2015 - 01:48
- Verujte da je više emocija bilo večeras ovde nego u New York-u ili Boston-u, rekao je Jožef Nađ za 013info

Prošlo je nepunih godinu dana od kada je Pančevo poslednji put imalo prilike da čuje ovu sjajnu kombinaciju violinista. Filip i Jožef, rođeni Pančevci, ponovo su odsvirali koncert koji se pamti.  U „Apolu“, 6. avgusta, njih dvojica su, uz pomoć prijatelja Dušana Gnjidića (bubnjevi), Aleksandra Borojevića (bas gitara) i Aleksandra Đorđevića (gitara),  u sat i po muziciranja, predstavili zanimljiv spoj jazz i rock muzike. 

Jožef Nađ je profesor violine u Bostonu. Diplomirao je na Berklee music college-u (Boston). Sarađivao je sa vrhunskim muzičarima kao što su Nigel Kennedy, Joey DeFrancesco, Nuno Bettencourt, Gary Cherone, Fred Buda, a svoj prvi solo album pod nazivom “Digital World ” snimio je 2009. 

 

imgl8319.jpg

 

- Svirati s Filipom je podjednako dobro kao svirati sa svetski poznatim muzičarima. Čak ima neku specijalnu “žicu”, jer se mi znamo jako dugo. Danas sam ga baš podsetio da smo mi svirali zajedno interni čas u muzičkoj školi sredinom osamdesetih. Raduje me da je ušao u te vode, mislim na jazz muziku i na modernu muziku uopšte. Drago mi je da smo se posle mnogo godina našli. Ovo je fantastično. Jeste da je velika stvar svirati sa muzičarima za koje ceo svet zna, ali verujte da je više emocija bilo večeras ovde nego u New York-u ili Boston-u, odgovorio je Nađ na pitanje kako je svirati s Filipom Krumesom.

Jožef je dodao i da je prezadovoljan kako je pančevačka publika reagovala na njihovu svirku.

 

imgl8339.jpg

 

Filip Krumes je godinama aktivan na srpskoj World Music i jazz sceni. Nastupao je širom zemlje i inostranstva, uključujući najprestižnije koncertne sale kao što su Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Amsterdam, Bela Bartok Budimpešta, BOZAR Brisel i festivale: Jazz a Liege, Blues’n Jazz Rallye Luksemburg, EuroMed, Balkan trafik festival.

- Jako mi je drago da smo bend sastavili isključivo od Pančevaca, da smo od ljudi koji potiču iz nekog rrock background-a izvukli nešto što je jazz, a da smo iz jazz-a izvukli nešto što je rock. Oduševljen sam saradnicima: Dušanom Gnjidićem, Aleksandrom Đorđevićem i Aleksandrom Borojevićem. Mislim da Pančevo ima fenomenalne muzičare, rekao je Krumes.

 

- To nema nigde na svetu osim u Los Angeles-u, New York-u, Tokyo-u… To što ima Pančevo da možete da izvučete bubnjara koji ima 30 godina iskustva u rock muzici koji dođe i otkine fusion svirku – to nećete naći nigde, nadovezao se Jožef na Filipove reči.

 

imgl8538.jpg

 

Tradicionalno uzdržana pančevačka publika je pokazala da ume da ceni vrhunske majstore fusion muzike.  Uzvici odobravanja i aplauzi nakon virtuoznih solo deonica, upotpunili su sjajan doživljaj koji su nam Jožef Nađ I Filip Krumes pružili.

Beogradska publika imaće priliku da čuje dvojicu pančevačkih violinista u subotu, 8. avgusta, na koncertu u Barutani.

Aleksandar Stojković

 

 

 Marketing

Najnovije vesti