• Slobodan Šijan počeo snimanje novog filma. Snimaće ga i u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Snimanje filma „Budi Bog s nama“, nove režije proslavljenog srpskog reditelja Slobodana Šijana, autora kultnih ostvarenja „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“ i „Davitelj protiv davitelja“, počelo je 22. decembra, saopštili su iz Filmskog centra Srbije. Tokom decembra 2019. godine u Beogradu i Pančevu biće realizovane neke od ključnih scena, a snimanje će se nastaviti početkom 2020. godine na više lokacija u zemlji i inostranstvu.

    Glumačku podelu predvodi Miloš Biković.

    Film „Budi Bog s nama“ producira produkcijska kuća Gargantua Films i producent Marko Paljić.

    U pitanju je film o Bošku Tokinu (1894-1953), vizuelnom umetniku i reditelju prvog srpskog avangardnog filma, a po scenariju Biljane Maksić, Vladimira Mančića i samog Šijana.

    Boška Tokina, kao što je i prethodno najavljeno, tumači Miloš Biković, trenutno najpopularniji srpski glumac mlađe generacije i filmska zvezda međunarodne reputacije.

    Jedna od važnih uloga u filmu pripala je i sve traženijem hrvatskom glumcu Goranu Bogdanu.

    Ključni Šijanovi saradnici su još i direktor fotografije Dušan Ivanović, scenografkinja Jelena Milinović i kostimografkinja Bojana Nikitović.

    Snimanje filma Budi Bog s nama, nove režije proslavljenog srpskog reditelja Slobodana Šijana, autora kultnih ostvarenja Ko to tamo peva, Maratonci trče počasni krug i Davitelj protiv davitelja, počelo je 22. decembra, saopštili su iz Filmskog centra Srbije. Tokom decembra 2019. godine u Beogradu i Pančevu biće realizovane neke od ključnih scena, a snimanje će se nastaviti početkom 2020. godine na više lokacija u zemlji i inostranstvu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura