Davorin Bogović na Ex Yu rock festu
Kultura

Starčevo plesalo uz Davorina Bogovića - večeras „Orgazam“ na Ex Yu Rock Festu

Izvor: 
013info Sub, 30/07/2022 - 15:47Četrnaesti „Ex-Yu rok fest“ otvoren je sinoć koncertom Davorina Bogovića i njegovog sastava na Trgu neolita u Starčevu.

Nastupu nekadašnjeg vokala jednog od najpoznatijih imena rok scene ondašnje Jugoslavije bendova – zagrebačkog „Prljavog  kazališta“ – prethodila je svirka kragujevačke grupe „Tribe”, koja je izvodila velike rok hitove.

A onda su se na bini pojavili hedlajeneri, kada se začulo više nego očekivano „Moje ime je Davorin Bogović, a ovo oko vas je crno-bjeli svet...“ Od tog momenta je nekoliko stotina posetilaca uživalo je i đuskalo uz nezaboravne numere legendarnog „Kazališta”, u kojem je Bogović pevao od 1977. do 1985. godine.

Tako su se nizali „Neka te ništa ne brine“, „Moderna devojka“, „Sve je lako kad si mlad“, a bilo je i pesama iz Davorinove solo karijere koje je on sam nazvao „Poskočice iz Dubrave“.

Zvanični deo svirke, takođe očekivano, okončan je uz prepoznatljive ska ritmove ultimativnog hita „Mi plešemo“, nakon čega je usledio bis, uz još jedan „Crno-bjeli svijet“.

 „Ex-Yu rok fest“ završava se večeras kada će svirati još jedan legendarni rok sastav iz vremena velike Jugoslavije – beogradski „Električni orgazam“, kojem će od oko 21 sat prethoditi uvodna svirka pančevačkog „Jutarnjeg programa“.

Ulaz je ponovo beslplatan.

 
MarketingNajnovije vesti