• STARČEVO: Rundek i „Ekipa“ oslobodili ogromnu količinu pozitivne energije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Drugo i završno veče trinaestog „Eks-Yu rok festa“ započeto je nastupom grupe „Deca iz vode“, koja izvodi pesme kultne grupe „Ekaterina Velika“.

    A onda se nakon petnaestak minuta na bini pojavio glavni izvođač ovogodišnjeg festivala Darko Rundek sa svojom „Ekipom“. Legendarni Zagrepčanin pozdravio je više stotina, kako je rekao, „Starčevčana i Starčevčanki“, kao i brojne „Pančevčane i Pančevčanke“, kada je, pored ostalog, u sklopu njegovih zalaganja za očuvanje prirode i podrške ekološkim pokretima, naglasio koliko je svako drvo važno.

    Koncert je otvoren novijim pesmama, kao i obradom velikog hita legendarne grupe „Šarlo akribata“ – „Ona se budi“, kao omaž prerano preminulim članovima tog beogradskog sastava. Nakon još jedne nove stvari pod nazivom „Da l’ ćeš me voljeti stvarno“, red je došao i na opus iz vremena „Haustora“ i „Sejmene“, koji su zvučali, uz saksofon i trubu u prvom planu, kao da su se vratile osamdesete, na šta je publika odlično reagovala i horski pevala refren „Sad je vreme za to“. Na to se nadovezala nešto novija  „Karmela“ i pobudila revolucionarni duh nešto vremešnijih generacija.

     Rundek je u pauzi između pesama, držao i kratke govore, nadahnute progresivnim idejama, a u jednom momentu čak se i podsetio se kako mu je deda klao svinje, i on se tada grozio se toga, ali su mu sada mnogo gore ove megalomanske klanice.

    Nakon ultimativnih hitova kao što su „Ena“ i „Apokalopso“, egzaltirana publika ga je vratila na bis, koji nije mogao da prođe bez „Šejna“, kada je masa  pevala „Izađi i bori se“. Na kraju je na bini Rundek ostao sam sa gitarom i zamolio ljude da zasijaju mobilnim telefonima kao da je Božić, a oni su digli ruke, zatalasali ih i složno zapevali „Ja sam slobodan“.

    Drugo i završno veče trinaestog „Eks-Yu rok festa“ započeto je nastupom grupe „Deca iz vode“, koja izvodi pesme kultne grupe „Ekaterina Velika“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura