Kultura

„Svetionik" pozvao na debatu o prostoru za Galeriju savremene umetnosti

Izvor: 
013info Pet, 09/10/2015 - 16:04

Udruženje likovnih umetnika „Svetionik" iz Pančeva, pozvalo je  pančevačke umetnike na debatu povodom restitucije prostorija Galerije savremene umetnosti.

U javnom pozivu, koje je potpisala predsednica Udruženja, Ivana Markez Filipović, navodi se da će Galerija, u narednih godinu dana izgubiti prostor u kome se sada nalazi, a da prostor koji je Kulturni centar Pančeva dobio od Direkcije, prizemlje zgrade na uglu Nemanjine i Karađorđeve ulice, nije adekvatan. Navodi se i da prostor koji je ponuđen može da služi jedino kao prostor za izlaganje i čuvanje fonda kojim raspolaže Galerija.

„Ovom prilikom vas pozivam da se odazovete na sastanak gde bi se razgovaralo o mogućim rešenjima za Galeriju i predlozima za članove organizacionog odbora koji bi razgovarali sa gradonačelnikom Pančeva.

Ovo je neophodnost koja bi rešila probleme pančevačkih umetnika koji su zadužili i proslavili svoj grad, poput sportista i drugih građana.

Predlažem sastanak  na trećem spratu izabinskog prostora Kulturnog centra Pančeva  u utorak 13.10.2015. u 15 časova i nadam se u ime svih umetnika našeg udruženja a i šire, što pravednije i brže rešenje problema.", kaže se u pozivu. 

 Marketing

Najnovije vesti