• SVETSKI DAN POEZIJE: Platite kafu stihom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U toku današnjeg dana, 21. marta širom Srbije održaće se niz manifestacija kojima će biti obeležen Svetski dan poezije. Od 1999. godine je pod sloganom „Dijalog među civilizacijama posredstvom poezije”, koji je proglasio Unesco.

    Povodom Svetskog dana poezije kompanija Julius Meinl, sada već tradicionalno, sprovodi globalnu akciju kojom će, naizgled jedan običan, radni dan biti ulepšan svim ljubiteljima kafe u 1.250 kafea, barova, restorana i hotelskih barova u 35 zemalja širom sveta. Akcija “Platite kafu stihom” u Srbiji se sprovodi u oko 40 kafea širom Srbije i posetioci lokala u kojima se služi Julius Meinl kafa će svoju šoljicu omiljenog napitka moći da plate stihovima. 

    Ova bečka kompanija za preradu kafe i svetski ambasador kulture bečkih kafea želi da 21. marta njihovi HOREKA partneri (HOteli, REstorani, KAfei) pozovu građane Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kraljeva, Vranja, Bujanovca, Novog Pazara, Preševa i Kruševca da izraze svoje misli i osećanja na poetski način i time pokažu da su “osećanja vrednija od novca”. Duboko ukorenjena u tradiciji, kompanija je čvrsto vezana za poeziju tako što bečki kafei ne predstavljaju samo način života, već su i značajna inspiracija za umetnike i pisce. Više o ovoj temi, kao i o lokalima koji učestvuju u akciji, možete pogledati na Facebook stranici https://www.facebook.com/JuliusMeinlCoffee ili na sajtu http://www.meinlcoffee.com.

    U toku današnjeg dana, 21. marta širom Srbije održaće se niz manifestacija kojima će biti obeležen Svetski dan poezije. Od 1999. godine je pod sloganom „Dijalog među civilizacijama posredstvom poezije”, koji je proglasio Unesco.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura