Kultura

Trinaestogodišnji Pančevac nastupao pred 10.000 ljudi na Tašu

Pančevo, Sre, 31/08/2016 - 21:06
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO, 31. avgust – Mladi pančevački muzičar Robert Balint nastupio je u petak, 26. avgusta, na koncertu klasične muzike koji je izvodila Regionalna dečja filharmonija, u okviru manifestacije „Noć muzike”.

Talentovani muzičar iz Pančeva, koji svira fagot u klasi prof. Nenada Mirića u Muzičkoj školi „Jovan Bandur”, nastupio je na ovom prestižnom koncertu na poziv organizatorke Danijele Bajić, a sve to zahvaljujući velikom broju nagrada koje je i ove godine osvojio – Laureat Internacionalnog duvačkog takmičenja u Varaždinu/Hrvatska, kao i Laureat Republičog takmičenja u Beogradu i na Festivalu muzičkih škola Srbije.

Nastup u okviru manifestacije „Noć muzike” je Robertov prvi nastup sa orkestrom, čiji je dirigent bio maestro Bojan Suđić, najbolji dirigent u Srbiji koji nastupa i sa raznim evropskim orkestrima. Na programu je bila filmska muzika, kao i neka dela klasičnog repertoara.

Ovo je bilo ogromno iskustvo i zadovoljstvo. Rad u orkestru je veoma zahtevan. Probe su trajale po 4-5 sati. Iako nije imao prethodnog iskustva u orkestarskom sviranju, maestro ga je pohvalio za divan ton i sviranje, rekla je Marija Ligeti Balint, majka mladog muzičara.  

Foto: Facebook/Noć muzike
robert.jpg

Na sceni su osim dece iz Srbije nastupali gosti uz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne, a njihov trud je rezultirao ovacijama publike koja je preplavila Tašmajdan.

Izveli su dva bisa – Himnu Beogradu i Pirate s Kariba. Marketing

Najnovije vesti