RAMPA na Moonwalku
Kultura

TUŽNO: U Pančevu ove godine neće biti Moonwalk festivala!

Izvor: 
013info Čet, 13/02/2020 - 11:11Moonwalk festivala ove godine neće biti. To je saopšteno na fejsbuk nalogu festivala pre neki dan.

Neda Mesaroš iz Udruženja Moonwalk koje je organizovalo prethodna četiri festivala kazala je za portal 013info da Grad Pančevo na konkursu za kulturu nije podržao projekat za održavanje festivala. Podsetimo, prethodnih godina grad je stao iza ove manifestacije koja daje priliku pre svega mladim, neafirmisanim muzičarima.

Festival je nastao iz serije koncerata „Oliveru u čast“ koji su organizovani kao uspomena na prerano preminulog pančevačkog muzičara Olivera Mesaroša. Bilo ih je pet, a onda je supruga pokojnog Olivera, Neda, rešila da sve to podigne na viši nivo. Smislila je da to bude Moonwalk festival, festival na kome bi mladi i neafirmisani muzičari imali priliku da stanu na pravu binu i pred publikom pokažu šta znaju. Ideja vredna svake pohvale, dobila je ime Moonwalk po bendu u kome je nekada Oliver svirao. Do ove godine održano je četiri Moonwalk festivala.

- Ja sam očajan zbog toga što se festival neće održati. Ovo nikako nije dobro za pančevačke muzičare. To je bila lepa prilika da oni zasviraju pred publikom, da osete binu i vide publiku ispred sebe. Sada toga nema. To je tužno, rekao nam je Zoran Ilić, potpredsednik Udruženja rok muzičara Pančeva.

Tako su na ovom festivalu nastupali RAMPA i Sindrom, oba benda sada vrlo dobro poznata srpskoj sceni.

Bend RAMPA je pobednik prošlogodišnjeg Beogradskog autorskog rok festivala.

- Velika šteta za naš grad. Ovakav festival je značio gradu, muzičarima, mladima... Možda je uništena prilika nekom novom autoru da pokaže nešto svoje... Meni je Moonwalk otvorio vrata autorske muzike. To mi je bila prva prilika da pokažem javno svoje pesme. Učestvovao sam na sva 4 festivala do sad, u dva različita sastava i svaki put mi je bilo prelepo. Nedo uz tebe sam i nadam se da će ovaj festival ponovo da se vrati jer nam je svima potreban, rekao je Branimir Kolocka iz benda RAMPA.

Kao još nedovoljno afimisan, zasvirao je na  Moonwalku i bend Buč Kesidi, jedan od najboljih bendova srpske muzičke scene.

- Moonwalk festival nam je bio super zato što je bio još jedna prilika da se predstavimo publici, što nam je u tom periodu uvek značilo jer smo se i dalje probijali do publike, rekao nam je Luka Racić iz Buč Kesidija

Udruženje Moonwalk je i pored toga što Pančevo nije želelo da stane iza festivala bilo spremno da ga organizuje. Neda Mesaroš nam kaže da su uputili dopis Domu omladine, u kom su naveli da žele 14. i 15. februara da u Apolu organizuju festival, ali odgovor nikada nisu dobili.

Moonwalk-a ove godine neće biti, a videćemo ko će sve u ovom gradu svirati i biti debelo plaćen za svoj nastup. Kakvi će to istrošeni muzičari za povelike honorare zabavljati široke narodne mase nauštrb naše dece koja čekaju svoju priliku.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti