Kultura

U Pančevu ipak neće biti Mini Gitarijade

Pančevo, Sre, 27/07/2016 - 14:58
Mirjana Marić


PANČEVO, 27. jul - Otkazana je Mini Gitarijada koja je trebalo da se održi u Pančevu 5. avgusta. 

Iako je najavljeno da će u okviru kvalifikacija za 50. Gitarijadu u Zaječaru, po gradovima Srbije biti održane Mini Gitarijade, gde je Pančevo bilo predviđeno za 5. avgust, zbog unapred organizovanih programa i angažovanja muzičara i tehnike, ovo takmičenje ipak neće biti organizovano u našem gradu. 

Kako većnik za kulturu Nemanja Rotar objašnjava, angažovana je sva tehnika iz kulturnih ustanova, kao i muzičari, za neke unapred dogovorene manifestacije.

„Mini Gitarijada u Pančevu neće biti održana zbog kratkog perioda realizacije i nemogućnosti usklađivanja termina”, rekao je Rotar i dodao da će, ukoliko i naredne godine bude u planu, rado organizivati Mini Gitarijadu. 

Saša Jović iz Centra za kulturu Zaječar je potvrdio informaciju da Mini Gitarijada u Pančevu neće biti održana i pozvao sve bendove koji su se prijavili da uzmu učešće na Mini Gitarijadi koja će biti u Zrenjaninu, 4. avgusta.

Više informacija o prijavi možete pronaći na zvaničnom sajtu www.gitarijada.org.

Pravo učešća na Konkursu imaju bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Neophodno je priložiti i snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg).

Konkurs je otvoren do 31. jula.

Mini Gitarijade održaće se 4. avgusta u Zrenjaninu, 6. avgusta u Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici i 7. avgusta u Čačku.

M. M. V. 

Organizator 50. Gitarijade je Centar za kulturu i turizam grada Zaječara.
MarketingNajnovije vesti