Foto: Zoran Kompar
Kultura

U SMIRAJ DANA: Manifestacija koja će vas spojiti s prirodom

Izvor: 
013info Pet, 21/07/2017 - 11:20

Manifestacija „U smiraj dana“ biće održana u nedelju, 30. jula od 16.30, u zapadnom delu Specijalnog rezervata Deliblatske peščare.

Predviđeni skup posetilaca je na domaćinstvu Vojnov, smeštenom u u vikend naselju Leanka, a zatim je predviđeno pešačenje šumom i dinama. Dužina staze je oko 6 km.

Ovo je sjajna prilika da se posetioci upoznaju florom i faunom Deliblatske peščare. Predviđen je dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde se može posmatrati zalazak julskog Sunca. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi. Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstava, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti.

- U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode - kažu organizatori.Marketing

Najnovije vesti