• U sredu 7. septembra počinje Pančevo Film Festival

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 5. septembar – Treći Pančevo film festival počeće u sredu, 7. septembra, projekcijom filma Maren Ade „Toni Erdemann“, koja će biti održana u Kulturnom centru Pančeva sa početkom u 20h. 

    Ove godine PAFF obuhvata šest filmskih programskih celina, kao i raznovrstan prateći program – radionica (Mali film), master klas hrvatskog reditelja Zvonimira Jurića, izložbu stripova Borisa Stanića, koncerte Stray Dogg, Straight Mickey and the boyz i muzičke večeri DJ Sova & DJ Tosha, KUD Sestre, Banda Panda, Pikili Karaoke i Kišobran. Ulaz na sve programe je besplatan. 

    Filmski program je podeljen na takmičarske selekcije „Svetionici” i „Rani radovi” i revijalne, autorske i tematske segmente koje, a to su selekcije „Pafforama”, „Ponoćna jeza”, „Olaf Miler predstavlja” i „Svetla budućnost”. 

    O najboljem filmu u okviru glavne selekcije „Svetionici” odlučivaće petočlani žiri  – Marta Popivoda (Srbija), filmska rediteljka, James Lattimer (Velika Britanija), selektor Berlinskog filmskog festivala, Evgeny Gusyatinskiy (Rusija), selektor filmskog festivala u Roterdamu, Michael Pattison (Velika Britanija), filmski kritičar i Zvonimir Jurić (Hrvatska), filmski reditelj.  U ovoj kategoriji takmičiće se osam dugometražnih filmova. 

    U programu kratkih filmova Rani radovi, žiri sastavljen od 16 srednjoškolaca filmofila, pod mentrostvom Nikole Ljuce reditelja iz Srbije i Đakoma Abruceza, reditelja iz Italije biraće najbolji među 20 filmova mladih autora. Nagrada Dimnjak će biti dodeljena jednom autoru, ali će biti i nagrada za najbolju režiju, scenario, fotografiju, montažu, mušku i žensku ulogu. 

    Selekcija The Amazed Spectator prikazaće osam filmova po izboru Olafa Milera, jednog od najvećih i najpoznatijih  filmskih kritičara danas, dok će revijalna i autorska selekcija Svetla budućnost predstaviti rad Igora Bezinovića. U pitanju je mlad hrvatski autor, čija će retrospektiva od 13 kratkih filmova biti prikazna u okviru ove selekcije.

    Ponoćna jeza je poseban tematski program horor filmova Pančevo film festivala, koje će se održavati svake festivalske večeri u ponoć u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo. Selektor horor programa je i ove godne Džulijan Ričards, koji je odabrao pet filmova koji će po prvi put biti prikazani u Srbiji. 

    Šesta selekcija Pafforama namenjena je najširoj bioskopskoj publici i sastoji se od osam filmskih ostvarenja, šest dugometražnih i dva kratkometražna. Reč je o preseku festivalskih i autorskih hitova iz ove i prethodne sezone. 

    Za goste iz Beograda za vreme trajanja festivala biće organizovan prevoz od Pančeva do Trga Republike u Beogradu. 

     

    PANČEVO, 5. septembar – Treći Pančevo film festival počeće u sredu, 7. septembra, projekcijom filma Maren Ade „Toni Erdemann“, koja će biti održana u Kulturnom centru Pančeva sa početkom u 20h. 
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura