Kultura

Uručene nagrade za najbolje crteže ovogodišnjeg konkursa „Čestitke za srećnije detinjstvo"

Pančevo, Sre, 09/12/2015 - 22:47
Mirjana MarićIzložba dečjih radova koji su nastali u okviru tradicionalne akcije Rotary cluba Mihajlo Pupin  „Čestitke za srećnije detinjstvo", otvorena je u sredu, 9. decembra u foajeu Kulturnog centra Pančeva, gde su dodeljene i nagrade autorima najboljih radova i jednom likovnom pedagogu. "Ovo je jedna od prvih akcija koje je Rotary club Mihajlo Pupin pokrenuo i ispostavilo se da je i najdugovečnija”, rekao je predsednik Miodrag Ristić i dodao:

“Naš cilj je da kroz prodaju čestitki koje su napravljene zahvaljujući dečjim crtežima i radovima prikupimo značajna sredstva. Prošle godine smo uz pomoć tih sredstava uspeli da napravim veliku akciju. Obnovili smo dečje odeljenje Opšte bolnice Pančevo, zamenili dušeke, popravili konstrukcije kreveta i delimično sredili fasadu. Sav prihod od prodaje ovogodišnjih čestitki otići će takođe u humanitarne svrhe.”

 

img_9150.jpg

 

Kako Ristić objašnjava kroz ovu akciju deca pomažu deci, jer sav novac koji se prikupi na ovaj način se ulaže u nešto što će deci direktno koristiti. Plan Rotary cluba Mihajlo Pupin je da ove godine novac bude namenjen svoj deci Pančeva jer je u akciji učestvovalo dvanaest škola sa cele teritorije opštine. Kao i svake prethodne godine njihovi radovi su poslužili kao motivi za humanitarne čestitke. “Odziv je nešto slabiji, ali smo zato uspeli da animiramo veći broj škola. Nadamo se da će već sledeće godine više dece biti uključeno u projekat.”

Sva deca koja su učestvovala su dobila zahvalnicu i simboličan poklon. Dok je sedmoro najboljih nagrađeno i tabletima.

Prvo mesto na likovnom konkursu „Čestitke za srećnije detinjstvo” u kategoriji od prvog do četvrtog razreda osvojio je Bogdan Petrović učenik Osnovne škole „4.oktobar” iz Glogonja, dok je drugo mesto osvojila Dunja Stamenković, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Olga Petrov” iz Banatskog Brestovca.

U kategoriji od petog do osmog razreda, prvo mesto osvojio je Marko Nikolovski, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” iz Kačareva, dok su drugo mesto osvojili i Jana Šakić, učenica petog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” iz Kačareva i Marko Grubetić, učenik šestog razreda Osnovne škole „Aksentije Maksimović” iz Dolova. Treće mesto pripalo je Mariji Đurđev, učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” iz Pančeva.

Za najboljeg likovnog pedagoga proglašena je Mirjana Mladenović.

Mirjana Marić Veličković

 
MarketingNajnovije vesti