• Vođenje kroz izložbene postavke 20. Bijanala umetnosti u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 18. juna u 17 sati biće organizovano javno vođenje kroz izložbene prostore 20. Bijenala umetnosti u Pančevu.

    Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u Svetosavskom domu, odakle će se krenuti u obilazak ostalih izložbenih prostora. Kroz izložbene postavke publiku će voditi Maja Ćirić, selektorka 20. Bijenala umetnosti, dok će za inostranu publiku asistentkinja selektorke, Sanda Kalebić, prevoditi na engleski jezik, navodi se u saopštenju.

    Da podsetimo, jubilarno 20. Bijenale umetnosti u Pančevu pod nazivom ”rafinerijamanastir” svečano je otvoreno 27. maja u Narodnom muzeju Pančevo. Manifestacija se održava od 27. maja do 27. juna 2022. godine, uz učešće 22 umetnika/ca i kolektiva iz Srbije i 12 iz inostranstva.

    Partneri Kulturnog centra Pančeva u realizaciji ovogodišnjeg Bijenala umetnosti su Danish Arts Foundation, Austrijski kulturni forum, Narodni muzej Pančevo, Goethe-Institut Beograd i Muzej savremene umetnosti u Beogradu. Tradicionalni pokrovitelji manifestacije su Grad Pančevo, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

    U subotu, 18. juna u 17 sati biće organizovano javno vođenje kroz izložbene prostore 20. Bijenala umetnosti u Pančevu. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u Svetosavskom domu, odakle će se krenuti u obilazak ostalih izložbenih prostora. Kroz izložbene postavke publiku će voditi Maja Ćirić, selektorka 20. Bijenala umetnosti, dok će za inostranu publiku asistentkinja selektorke, Sanda Kalebić, prevoditi na engleski jezik.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura