• Završene radionice, slede dve izložbe

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO –  Letnja škola karikature Nikole Dragaša, koja je priređena u organizaciji Doma omladine Pančevo, završila se juče, u subotu, 30. jula. Radionice su trajale od 25. juna, a održavale su se svake subote od 11 do 14 časova.

    Polaznici letnje škole karikature su bila deca uzrasta osnovih i srednjih škola. Pohađala su je deca iz Pančeva, ali i deca koja žive van Pančeva. Na časovima je bilo u proseku oko dvadesetak polaznika, koji su izrazili veliko interesovanje i volju za radom.

    Poenta cele priče je bila da deca za vreme trajanja škole steknu predstavu o tome kako živi, radi i razmišlja neko ko se bavi karikaturom i ilustracijom. Imali su prilike da rade portretnu karikaturu, zatim vežbu kreativnog razmišljanja, gde su u nekim oblicima uspevali da vide neke druge oblike. Takođe, radili su geg karikaturu, gde im je bila otvorena mogućnost da im karikatura bude objavljena u „Večernjim novostima“, u rubrici HUMOR, zatim su radili karikature na temu „BORCI ZA LJUDSKA PRAVA“ – istakao je Nikola Dragaš, karikaturista i koordinator letnje škole. 

    Radovi koji su obeležili temu „BORCI ZA LJUDSKA PRAVA“ biće izloženi u okviru festivala „FREEDOM“, manifestacije Doma omladine, u sredu, 27. avgusta. Istog dana će biti održana i radionica u krugu, u parku koju će voditi karikaturista Nikola Dragaš.

    Letnja škola karikature je na jednom času imala i specijalnog gosta, strip crtača Sašu Arsenića, koji je pokazao deci kako se pravi humorističan strip. Na kraju časa svakom od dece, Saša Arsenić nacrtao je njegovu omiljenu životinju. 

    Izložba radova polaznika letnje škole karikature biće održana 9. septembra, u holu Doma omladine, kada će deci biti uručene i diplome za uspešno završenu školu karikature.

    Jelena Katana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]