• Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    1.    Deset zamki Vase Pavkovića

    Sredinom novembra, u okviru književnog programa Kulturnog centra Pančeva, u galeriji Bate Mihailovića, održana je posećena promocija zbirke priča našeg sugrađanina, Vase Pavkovića. U najnovijoj knjizi „Deset zamki” Pavković piše o deset uzbudljivih kriminalističkih slučajeva iz duge i uspešne karijere policajca i advokata Todića. Ove tajanstvene i dramatične detektivske i umetničke priče, protkane su posebnim humorom i čitaju se bez daha. Pravo štivo za hladne i vetrovite decembarske banatske večeri.

    2.    Doktorat u formi stripa 

    Prvi doktorat napisan i uspešno odbranjen u formi stripa pod nazivom „Odravnjivanje“, delo je Nika Suzenisa i objavljeno je u aprilu 2015. godine na Harvardu. Spsko izdanje ove zanimljive doktorske disertacije objavio je Centar za promociju nauke i promovisaće ga u Pančevu, 5. decembra u 20 časova, u Dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo. 

    3.    Besplatno anonimno testiranje na HIV

    Početkom decembra obeležava se Svetski dan borbe protiv HIV-a, i svi zainteresovani sugrađani mogu da se testiraju, u periodu od 28.11. do 2.12, i to od 9 do 13 časova, u Zavodu za javno zdravlje Pančevo (Pasterova br. 2, soba 101, na I spratu, tel: 310-466). Testiranje na HIV je anonimno, besplatno, nije potreban uput, ne zakazuje se, i obavezno je ne doručkovati.

    4.    Swans ponovo u Srbiji

    Kultni američki bend Swans, jedan od najuticajnijih avangardnih bendova na svetu, posetiće Beograd 25. marta 2017, i održati koncert u sklopu svoje aktuelne turneje. Promovisaće svoj poslednji album „The Glowing Man” a gošća na koncertu biće i njujorška kantautorka, slikarka, pesnikinja i glumica Little Annie, dugogodišnja saradnica Swansa. Eto sjajne prilike da se podsetimo njihovih mnogobrojnih hitova. 

    5.    Detoks sok diže iz mrtvih

    Svakodnevni život ispunjen je stresom, nezdravom hranom, i slabom fizičkom aktivnošću. Kao posledica, osećamo se umorno i izgledamo starije nego što zaista jesmo. Za zdrav način života i mladolik izgled, neophodno je da unesemo promenu u svoje svakodnevne navike, a u tome nam mogu pomoći i detoks sokovi za čišćenje organizma. U to ime, predlažemo vam naš oprobani recept, za koji vam je potreban sokovnik.

    Super Detox
    •    4 narandže
    •    1 grejpfrut
    •    2 jabuke
    •    4 šargarepe
    •    ½ manje cvekle
    •    malo svežeg đumbira

    Redakcija 013info preporučuje šta čitati, koju muziku slušati i gde otići u prvoj nedelji decembra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]