• Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Druge nedelje januara 2017. za vas izdvajamo:

    1. Zimska škola karikature

    Karikatura je uvek zabavna, kreativna i aktuelna i kao takva izuzetno privlačna i popularna kod mladih sugrađana. Dom omladine Pančevo organizuje Zimsku školu karikature koju će voditi naš istaknuti karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš. Radionice su namenjene deci od 6 do 15 godina starosti, a prvo okupljanje zakazano je za subotu, 14. januara 2017. godine.

     

    2. Festival klasičara

    Od 16. do 19. januara na sceni Kulturnog centra Pančeva biće održan prvi Festival klasičara. Prema najavi organizatora, Kamerate Pančevo, reč je o potpuno novoj formi festivala klasične muzike, koja za cilj ima edukaciju publike putem koncerata, druženja sa umetnicima, upoznavanja sa klasičnim instrumentima… Podržimo ih prisustvom! 

     

    3. Privremeno sklonište za napuštene životinje

    Ledeni talas nas je uveliko zahvatio. Životinjama koje žive na ulici potrebna je naša pomoć da prežive ledene dane i još ledenije noći. Ima načina da im svako od nas pomogne, Potrebno je samo malo dobre volje i mrvica ljudskosti. Pustite ih u ulaze zgrada da prenoće, uvedite ih u vaša dvorišta i pomoćne prostorije, bacite im neko staro ćebe, staru odeću u kojoj će moći da se ušuškaju. Oni će Vam biti neizmerno zahvalni, a i vi ćete se osećati bolje.

     

    4. Progovorite strani jezik

    Učenje stranih jezika nosi sa sobom brojne benefite i ključnu ulogu u ovom procesu ima motivacija. Bez obzira na životno doba, na to da li ste nekada učili jezik ili ste početnik, da li imate deset ili pedeset godina, bitno je biti svestan da svako može da nauči strani jezik, baš kao što ne postoji osoba koja nije savladala maternji. Početkom godine mnoge škole jezika počinju sa osnovnim kursevima. Iskoristite priliku i započnite godinu stičući nova korisna znanja.

     

    5. Napravite ukusan domaći punč s jajima

    Ovo se piće po zapadnim običajima uglavnom poslužuje za Božić i u novogodišnjoj noći. Ugodan, aromatični punč u Europu je čak iz Indije došao preko engleskih moreplovaca u 16. veku. Novi ukus oduševio je visoko evropsko društvo. Mi smo se odlučili za verziju s jajima, narančom i limunom.

    Sastojci:
    1 l vode
    1/2 dekagrama čaja
    50 dekagrama šećera
    2 naranče
    2 limuna
    6 jaja
    1/4 l ruma

    U kipućoj vodi skuvajte nešto manje od 1/2 dekagrama čaja, procedite i sipajte u posudu, dodajte 50 dekagrama šećera, naribanu koru od narandže, 4 žumanceta, i 2 cela ulupana jajeta, sok od 2 sočne narandže i 2 limuna. Sve zajedno umutite žicom za šlag, kuvajući na laganoj vatri dok ne dobijete zgusnutu smesu. Skinite s vatre te i dalje mešajte dok se ne ohladi. Dodajte 1/4 l ruma i ponovo zagejte kako bi poslužili vruće.

    Druge nedelje januara 2017. za vas izdvajamo:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]