Foto: Ivana Nedeljković
Redakcija 013info preporučuje za drugu nedelju januara

Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

Izvor: 
Redakcija Lifestyle 013info Pon, 09/01/2017 - 12:45

Druge nedelje januara 2017. za vas izdvajamo:

1. Zimska škola karikature

Karikatura je uvek zabavna, kreativna i aktuelna i kao takva izuzetno privlačna i popularna kod mladih sugrađana. Dom omladine Pančevo organizuje Zimsku školu karikature koju će voditi naš istaknuti karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš. Radionice su namenjene deci od 6 do 15 godina starosti, a prvo okupljanje zakazano je za subotu, 14. januara 2017. godine.

Foto: Promo
Naših 5

 

2. Festival klasičara

Od 16. do 19. januara na sceni Kulturnog centra Pančeva biće održan prvi Festival klasičara. Prema najavi organizatora, Kamerate Pančevo, reč je o potpuno novoj formi festivala klasične muzike, koja za cilj ima edukaciju publike putem koncerata, druženja sa umetnicima, upoznavanja sa klasičnim instrumentima… Podržimo ih prisustvom! 

Foto: Promo
Naših 5

 

3. Privremeno sklonište za napuštene životinje

Ledeni talas nas je uveliko zahvatio. Životinjama koje žive na ulici potrebna je naša pomoć da prežive ledene dane i još ledenije noći. Ima načina da im svako od nas pomogne, Potrebno je samo malo dobre volje i mrvica ljudskosti. Pustite ih u ulaze zgrada da prenoće, uvedite ih u vaša dvorišta i pomoćne prostorije, bacite im neko staro ćebe, staru odeću u kojoj će moći da se ušuškaju. Oni će Vam biti neizmerno zahvalni, a i vi ćete se osećati bolje.

Foto: Pixabay
Naših 5

 

4. Progovorite strani jezik

Učenje stranih jezika nosi sa sobom brojne benefite i ključnu ulogu u ovom procesu ima motivacija. Bez obzira na životno doba, na to da li ste nekada učili jezik ili ste početnik, da li imate deset ili pedeset godina, bitno je biti svestan da svako može da nauči strani jezik, baš kao što ne postoji osoba koja nije savladala maternji. Početkom godine mnoge škole jezika počinju sa osnovnim kursevima. Iskoristite priliku i započnite godinu stičući nova korisna znanja.

Foto: Pixabay
Naših 5

 

5. Napravite ukusan domaći punč s jajima

Ovo se piće po zapadnim običajima uglavnom poslužuje za Božić i u novogodišnjoj noći. Ugodan, aromatični punč u Europu je čak iz Indije došao preko engleskih moreplovaca u 16. veku. Novi ukus oduševio je visoko evropsko društvo. Mi smo se odlučili za verziju s jajima, narančom i limunom.

Sastojci: 1 l vode 1/2 dekagrama čaja 50 dekagrama šećera 2 naranče 2 limuna 6 jaja 1/4 l ruma

U kipućoj vodi skuvajte nešto manje od 1/2 dekagrama čaja, procedite i sipajte u posudu, dodajte 50 dekagrama šećera, naribanu koru od narandže, 4 žumanceta, i 2 cela ulupana jajeta, sok od 2 sočne narandže i 2 limuna. Sve zajedno umutite žicom za šlag, kuvajući na laganoj vatri dok ne dobijete zgusnutu smesu. Skinite s vatre te i dalje mešajte dok se ne ohladi. Dodajte 1/4 l ruma i ponovo zagejte kako bi poslužili vruće.

Foto: Pixabay
Naših 5


Marketing

Najnovije vesti