PANČEVO: Nove investicije u Severnoj zoni dva puta veće od sadašnjih. Gradiće se i 65 kilometara puteva i ulica

Izvor: 
Dragan Vukašinović Sre, 07/08/2019 - 18:27Najkasnije za mesec dana biće obelodanjeno koja će nemačka kompanija investirati u Severnoj poslovnoj zoni. Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je da će ta ulaganja biti finansijski dvostruko veća od onih u pogone nemačkog ZF-a, i da će zaposliti dva puta više ljudi.   Za potrebe svih investicija u Severnoj poslovnoj i južnoj industrijskoj zoni Pančeva gde se grade Termoelektrana toplana i novi pogodni Rafinerije u naredne dve godine biće izgrađeno više od 65 kilometara puteva i ulica u gradu i selima. posao će biti finasiran iz javno-privatnog partnerstva.

Gradsko veće je usvojilo projekat tog modela izgradnje i održavanja putne infrastrukture i uputilo ga Skupštini.

Gradonačelnik Saša Pavlov objasnio je da će pomenute investicije zahtevati nove puteve koji će moći da prime očekivano povećanje obima saobraćaja zbog logističkih potreba ovih kompanija i odlaska ljudi na posao.

Radovi će koštati oko pet milijardi dinara, a za formu privatno-javnog partnerstva se gradska vlast odlučila zato što ona omogućava da se za kratko vreme obezbedi neophodan novac i završe radovi. Privatni partner neće dobiti nikave koncesije, već će mu na uloženi novac biti plaćana kamata koja je niža od bankarske, naglasio je Pavlov. Dodao je da će otplata trajati duži  niz godina, tako da ne stvara nedozvoljeni budžetski deficit.     

 

 

 
MarketingNajnovije vesti