• PANČEVO: Učitelj Peđa je jedan od najboljih edukatora u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predrag Starčević, učitelj u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, u novembru prošle godine nagrađen je u okviru obrasca nastava u doba pandemije na sedmom konkursu „Najbolji edukatori Srbije“, koji organizuje Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“.

    Evo šta oni kažu o učitelju Peđi.

    Predrag Starčević je učitelj koji generacijama uči decu kroz osmišljenu igru. Već tri decenije u svojim učenicima razvija emocijonalnu i socijalnu inteligenciju prilikom sticanja funkcionalnih znanja. Izvor njegove kreativnosti je ljubav prema deci i odraslim ljudima.

    Pisac je i autor Bukvara za prvi razred OŠ. Osnivač je Dopunske škole na srpskom jeziku u Solunu, Katerini i Leptokarja, Grčka. U Nea Apoloniji, Grčka, je sedam meseci predavao i starao se o deci, koja su izbegla iz rata iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, gde je bio deo tima psihologa I psihijatara Grčke u istraživanju “Izmenjena psihologija deteta u ratu”. Prezentovao je svoja samostalna istraživanja iz oblasti psihologije, pedagogije, estetike, masmedija i metodika na kongresima, seminarima i stručnim skupovima. Međunarodni je trener za holocaust. Davao je svoja stručna mišljenja kroz recenzije i redakcije za 19 knjiga i udžbenika iz različitih nastavnih oblasti.

    U radu sa svojim učenicima često realizuje psihološke radionice koristeći “Jezik ljubavi”. Radio je sa hiperaktivnom, autističnom i depresivnom decom, kao i sa mnoštvom nadarenih učenika. Bolesnoj deci je držao radionice na Dečjem odeljenju bolnice u Pančevu. Održao je i preko 500 sati grupnih psiholoških radionica sa odraslima, u raznim obrazovnim i drugim institucijama u Srbiji i inostranstvu. Ponosi se svojim javnim časovima ”Slavimo ljubav”, kojima prisustvuju zajedno i učenici svih bivših generacija.

    Učitelj Predrag je humanista i dvodecenijski volonter u Crveom krstu Srbije. Životna misija učitelja Predraga je širenje ljubavi medju decom i odraslima, u svom okruženju, a i preko granica. Upravo je to virtuozno materijalizovao na svojim časovima u vreme korone. Dobitnik je petnaestak nagrada i visokih priznanja u Srbiji i Grčkoj, među kojim je i Povelja “Pro Futuro” “za doprinose u oblasti unapredjenja interkulturalnog dijaloga i očuvanja vrednosti građanskog društva”, koje se dodeljuje na Dan pobede na fašizmom.

    OVDE možete da pročitate naš tekst o tome kako učitelj Peđa predaje u doba pandemije.

     

    Predrag Starčević, učitelj u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Pančevo, nagrađen je u okviru obrasca nastava u doba pandemije na sedmom konkursu „Najbolji edukatori Srbije“, koji organizuje Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]