Učitelj Predrag Starčević predaje u gradskom parku

PANČEVO: Učitelj Peđa je jedan od najboljih edukatora u Srbiji

Izvor: 
Udruženje Živojin MIšić/013info Uto, 26/01/2021 - 22:34

Predrag Starčević, učitelj u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, u novembru prošle godine nagrađen je u okviru obrasca nastava u doba pandemije na sedmom konkursu "Najbolji edukatori Srbije", koji organizuje Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić".

Evo šta oni kažu o učitelju Peđi.

Predrag Starčević je učitelj koji generacijama uči decu kroz osmišljenu igru. Već tri decenije u svojim učenicima razvija emocijonalnu i socijalnu inteligenciju prilikom sticanja funkcionalnih znanja. Izvor njegove kreativnosti je ljubav prema deci i odraslim ljudima.

Pisac je i autor Bukvara za prvi razred OŠ. Osnivač je Dopunske škole na srpskom jeziku u Solunu, Katerini i Leptokarja, Grčka. U Nea Apoloniji, Grčka, je sedam meseci predavao i starao se o deci, koja su izbegla iz rata iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, gde je bio deo tima psihologa I psihijatara Grčke u istraživanju “Izmenjena psihologija deteta u ratu”. Prezentovao je svoja samostalna istraživanja iz oblasti psihologije, pedagogije, estetike, masmedija i metodika na kongresima, seminarima i stručnim skupovima. Međunarodni je trener za holocaust. Davao je svoja stručna mišljenja kroz recenzije i redakcije za 19 knjiga i udžbenika iz različitih nastavnih oblasti.

U radu sa svojim učenicima često realizuje psihološke radionice koristeći “Jezik ljubavi”. Radio je sa hiperaktivnom, autističnom i depresivnom decom, kao i sa mnoštvom nadarenih učenika. Bolesnoj deci je držao radionice na Dečjem odeljenju bolnice u Pančevu. Održao je i preko 500 sati grupnih psiholoških radionica sa odraslima, u raznim obrazovnim i drugim institucijama u Srbiji i inostranstvu. Ponosi se svojim javnim časovima ”Slavimo ljubav”, kojima prisustvuju zajedno i učenici svih bivših generacija.

Učitelj Predrag je humanista i dvodecenijski volonter u Crveom krstu Srbije. Životna misija učitelja Predraga je širenje ljubavi medju decom i odraslima, u svom okruženju, a i preko granica. Upravo je to virtuozno materijalizovao na svojim časovima u vreme korone. Dobitnik je petnaestak nagrada i visokih priznanja u Srbiji i Grčkoj, među kojim je i Povelja “Pro Futuro” “za doprinose u oblasti unapredjenja interkulturalnog dijaloga i očuvanja vrednosti građanskog društva”, koje se dodeljuje na Dan pobede na fašizmom.

OVDE možete da pročitate naš tekst o tome kako učitelj Peđa predaje u doba pandemije.

 
MarketingNajnovije vesti