Politika

Dačić u Pančevu poručio: Ovo je prva vlast koja se sama odrekla ovlašćenja da Skupština bira sudije i tužioce

Izvor: 
013info Sub, 15/01/2022 - 12:55U subotu, 15. januara, održana je konferencija Socijalističke partije Srbije i to za tri banatska odbora u Pančevu. Prisustvovali su Ivica Dačić, predsednik stranke, Dušan Bajatović pokrajinski predsednik i potpredsednik SPS-a, Branko Ružić, ministar,  Aleksandar Antić i ostali funkcioneri.

Predsednik SPS-a upitan da prokomentariše predstojeće izbore i da li će nastaviti saradnju sa SNS-om, kazao je kako u okviru priprema za održavanje referenduma i izbora, on nastavlja sa obilaskom okružnih i gradskih odbora SPS-a i da je važno da se naprave sve organizacione pripreme.

- Danas smo u Pančevu zajedno sa predsednikom pokrajinskog odbora i potpredsednikom stranke Bajatovićem. Važno je da napravimo organizacione pripreme kako bismo uspeli da realizujemo sve ciljeve. Uvek se pripremamo za izbore, nije nam prvi put, i kao što je to bio slučaj decenijama unazad, spremni smo za njihovo održavanje.
 
Dačić je izjavio i kako su u okviru političkih razgovora sa SNS-om defnisali nekoliko važnih pitanja, a to je da će imati zajedničkog predsedničkog kandidata i da misle da to treba da bude  Aleksandar Vučić. Smatra da su imali dobre rezultate u desetogodišnjoj saradnji i da je sve to bilo u interesu Srbije.
 
- Kad je reč o listama za parlamentarne izbore i za niz lokalnih izbora koji će biti održani istog dana, o tome ćemo još razgovarati. Pitanje je kako je najbolje izaći, da li na jednoj listi, s obzirom na to da imamo jednog predsedničkog kadnidata ili na odvojenim listama. Ima različitih mišljenja o tome šta je bolje, a vodićemo se krajnjim ciljem, to jest, kako da osvojimo što veći broj birača, poslanika i odbornika.
 
Dodao je i kako su rezultati koje su postigli najbolja predizborna kampanja.
 
Govoreći o referendumu, Dačić je rekao da je ovo prva vlast koja se sama odrekla ovlašćenja da Skupština bira sudije i tužioce.
 
- To je upravo iz želje da se pravosudni sistem učini što efikasnijim i boljim u interesu građana, i zato je moj poziv svima da izađu na referendum. Reč je o tome da sistem vladavine prava treba da se reformiše jer je tu bilo mnogo primedni u proteklim decenijama,  a odnosile su se na to pitanje da politika utiče na pravosuđe, a sad toga neće biti.
 
Napominje i da je SPS je zadoboljan svojim aktivnostima radom svojim odbora u Vojvodini i Južnom Banatu, ali može da bude. 
 
- Važno je da se u organizacionom smislu što bolje  pripremimo, i da počnemo da određujemo  predloge kandidata za poslanike i odbornike i pravljenje političkih programa za svaku sredinu. Ovo je zagrevanje za predstojeće izbore.
 
 MarketingNajnovije vesti