Poket za Banat
Politika

Deo BANATSKIH RADIKALA napustio SRS i udružio se u Pokret za Banat

Pančevo, Ned, 23/02/2020 - 00:16
Vladimir Đoković

Potpredsednica Skupština Vojvodine Smilja Glamočanin Varga i značajan deo banatskih funkcionera SRS napustili su tu stranku i formirali udruženje građana Pokret za Banat koji će na predstojećim izborima na svim nivoima podržati SPS.

Glamočanin-Varga kaže da je nezadovoljstvo dugo tinjalo a da kap koja je prvršila čašu kada je Šešelj podržao Jutku, koga je lider SRS-a vidi kao potpredsednika stranke i četvrtog na izbornoj listi za skupštinu Srbije.

Poslednjeg dana januara, kaže ona, podnela je ostavke na sve funkcije u SRS od člana predsedničkog kolegijuma do predsednika Južnobanatskog okružnog odbora i napustila SRS a već sledećeg dana podršku je dobila od okružnog odbora koji je isto učinio.

Zajedno sa rukovodstvima opštinskih odbora iz regiona, kao i kolegama koje su isto učinile u Srednjem i Severnom Banatu osnovali smo udruženje Pokret za Banat.

“Ceo Banat pokazao je neposlušnost ostavkama”, rekla je Glamočanin – Varga..

Ideja Pokreta za Banat je da bude patriotsko udruženje građana, otvoreno za sve ljude koji žive u Banatu, ili vole Banat, a dobrodošli sus vi koji se nisu ogrešili o otadžibnu i narod, i svi koji su spremni da se vredno i pošteno bore za bolji život svih u Banatu, način je na koji se ovo udruženje predstavlja.

Kako je rekla za 013info.rs Pokret za Banat će na svim nivoima predstojećih izbora podržati SPS, zbog dva osnovna razloga, prvi je borba za socijalnu pravdu a drugi poštovanje prema pokojnom predsedniku Slobodanu Miloševiću “koji je u uslovima rata i sankcija, sačuvao narod i državu”.

Glamočanin – Varga kaže da je u Pokretu troje poslanika pokrajinske skupštine, dva odbornika pančevačke i više odbornika po skupštinama gradova i opština diljem Banata.

Ona kaže da će do kraja mandata ostati na mestu potpredsednice Skupštine Vojvodine. Na pitanje da li je SPS-om dogovoreno da Pokret ima predstavnike na njihovim izbornim listama, Glamočanin-Varga kaže da kontakte imaju jer dobro sarađuju u Skupštini Vojvodine i da dogovora oko mesta na listama za sada nije bilo.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti