Politika

Do 14 sati u Pančevu izašlo 27,84 posto birača

Izvor: 
RTV/Blic Ned, 02/04/2017 - 15:03

Do 14 časova na birališta u Pančevu izašlo je 27,84 odsto upisanih građana s pravom glasa, izjavio je koordinator Radnog tela Republičke izborne komisije Milorad Milićević. Naglasio je da je reč o rezultatima sa reprezentativnog uzorka od 6 biračkih mesta, a ne sa sva 74 izborna mesta koliko ih ima u Pančevu, objavila je RTV, a koordinator nam je potvrdio u telefonskom razgovoru.

Izbori protiču bez većih problema koji bi ugrozili njihovu regularnost, i zasad nema primedbi učesnika izbornog procesa, rekao je Milićević. Milićević je dodao i da je jutros jedno biračko mesto u Pančevu otvoreno sa četrdesetak minuta zakašnjenja, ali i tamo proces izbora novog predsednika Srbije teče bez problema.

Prema podacima Republičke izborne komisije, do 14.00 sati na izborima za predsednika Srbije glasalo je 29,94 odsto upisanih birača od ukupnog broja upisanih birača, bez Kosova i Metohije.

Prema podacima Cesida, izlaznost birača do 14 časova u Srbiji je 29 odsto, preneo je RTS. Na izborima 2012. godine do 14 časova izlaznost na teritoriji Srbije bila je 32,1 odsto.

Do 14 časova na izborima za predsednika Srbije glasalo je 29,2 odsto upisanih birača u Srbiji, saopštila je agencija Ipsos,a prenosi RTS.
MarketingNajnovije vesti