Politika

DS: Ukidanjem autobuskih stajališta gradska vlast Beograda želi da pred izbore dodatno „zavuče ruke u džepove”. Pančevački gradski oci o tome ćute

Izvor: 
Marina Dimitrić Čet, 14/12/2017 - 07:49


Nakon odluke Grada Beograda da međumesni prevoznici, među kojima je i ATP, ne mogu ubuduće koristiti gradska stajališta u Beogradu to jest kod Skupštine i u Admirala Geprata, oglasio se i Forum žena Demokratske stranke.  

- Za pančevačke srednjoškolce, studente i zaposlene, za sve nas koji svakodnevno putujemo na relaciji Pančevo–Beograd, ovo predstavlja dodatni finasijski namet jer ćemo pored kupovine mesečne autobuske karte za međumesni prevoz, plaćati mesečnu bus-plus kartu ili mesečnu peronsku kartu BAS-a. Ako nemamo dodatni novac ili se opredelimo da ga uštedimo, pešačenje do Dunav-stanice koštaće nas dodatnog vremena, saopštava Katarina Dragićević, članica Foruma žena DS-a.

Ona ocenjuje da tim postupkom, gradska vlast Beograda želi da pred izbore dodatno „zavuče ruke u džepove”, dok pančevački gradski oci o tome ćute. Ona podseća i na to da je pre dve nedelje potvrđeno iz Srbija-voza da se ukidaju polasci na relaciji Ovča–Pančevo–Ovča.

- Da li ovde zaista sve mora da funkcioniše po modelu neblagovremenih rešavanja potreba i problema, pa zbog toga ispaštamo mi građani, jer se na nas svali teret celokupne neorganizovanosti i nerada nadležne lokalne vlasti. Zašto bi Pančevke i Pančevce trebalo da interesuje ko nije i zašto nije u ovim konkretnim ukidanjima autobuskih stajališta i vozova na vreme reagovao i blagovremeno obezbedio neophodne uslove? Da li su to predstavnici grada Pančeva, Srbija-voza, Ministarstva finansija ili Grada Beograda? Nebitno je, saopštava Dragićevićeva i postavlja pitanje:

- Šta su nadležni u Pančevu uradili da do problema ne dođe, i da li će i šta preduzeti odmah ili bar uskoro, a ne za dve godine, kako bi se taj problem rešio, a građani i građanke Pančeva bili pošteđeni dodatnih i bespotrebnih nameta u vreme kada je svaki dinar značajan za puko preživljavanje?
MarketingNajnovije vesti