Radikalska inicijativa bez dovoljno potpisa

Elektrana za proizvodnju energije od otpada zajednička tema

Pančevo, Pon, 18/07/2016 - 13:12
Vladimir Đoković


Dve sednice skupštine grada biće održane istog dana. Prva koju je gradska vlast planirala počeće 20. jula u 10 sati, a početak druge, redovne a tematske, na zahtev udruženih LSV, SPS, DS i DJB, predsednik Skupštine Tigran Kiš zakazao je za 12 sati.

„Nije prvi put da se održava sednica na inicijativu grupe odbornika. Zakazao sam je dan kasnije pošto sam primio zahtev, a posle konsultacija iskoristio sam priliku da bude održana istog dana sa već ranije planiranom sednicom. Računam na razumevanje oko eventualnog pomeranja satnice” – objasnio je Tigran Kiš.

Ranije se dešavalo da sednicu sazvanu na zahtev opozicije odbornici vladajuće većine bojkotuju, pa da ona zbog nedostatka kvoruma ne bude održana. Ovoga puta opozicija je tražila da se raspravlja o državnom protokolu i planovima za izgradnju spalionice komunalnog otpada – termoelektrane toplane u Pančevu.

„Očekujem da će kvoruma biti. Oko ove teme ništa nije tajna. Uostalom bila je već informativna tačka na prošloj sednici Skupštine. To je tema koja zanima građane i zaslužuje da se o njoj govori. S obzirom na značaj ne očekujem da će biti podeljenih mišljenja” – smatra Kiš.

te_to.jpg

O istoj temi nešto drugačiju inicijativu podnela je i SRS koja je u Skupštini Pančeva takođe opozicija.

„Tu inicijativu potpisalo je 5 odbornika SRS-a. To je premalo potpisa da bi bila po poslovniku prihvaćena. Očigledno je da je opozicija pripremala zajednički nastup po ovom pitanju, ali da je od dve pripremljene inicijative SRS samostalno predala pogrešnu“ – konstatuje Kiš.

Rasprava na posebnoj sednici Skupštine grada o ekološki značajnoj temi kao što je ispitivanje preduslova za izgradnju spalionice otpada mogla bi doneti više informacija, ali i zaključak.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti