• Izbori u Crnoj Gori prilika za smenu Đukanovića – apel potpisalo i 6 Pančevaca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Više od 500 uglednih građana Srbije potpisalo je apel podrške građanima Crne Gore, a među potpisnicima je i šest Pančevaca.

    „Poštovani građani Crne Gore, izbori koji će biti održani 30. avgusta 2020. su dragocena prilika za smenu režima Mila Đukanovića – vlasti koja širi mržnju, netoleranciju, kriminal i gazi prava naroda i verskih zajednica. Izlazak na ove izbore vredan je svakog truda, uključujući i putovanje iz trenutnog prebivališta i aktivno agitovanje među rođacima i prijateljima protiv nepravde i bezakonja sadašnjih vlasti Crne Gore.

    Crna Gora je starija od svake vlasti i vladara. Niko nema pravo da zatire slobodu i širi nepravdu. Naši zajednički preci su prolivali krv za slobodu i veru, vama i nama treba samo malo hrabrosti i upornosti za ostvarenje velikog cilja: Crne Gore ravnopravnih građana i naroda, u kojoj je vlada u službi naroda, a ne sluškinja povlašćenih i korumpiranih vlastodržaca. Dajte svoj glas za odbranu svetinja i za svetlu budućnost Crne Gore, uz vas smo. Želimo vam svaku sreću.“, glasi apel.

    Od Pančevaca potpisnici apela su Igor Vuković, diplomirani ekonomista  i generalni sekretar Naprednog kluba, advokati Marko Jovanović i Nenad Živković, bivši narodni poslanik SRS i gradski pravobranilac u vreme vlasti SNS – advokat Božidar Koprivica, vokalni solista Milan Bujaković, kao i Milenko Čabrilo – diplomirani inženjer mašinstva.

    Pančevci su svoju solidarnost sa Srbima u Crnoj Gori i slobodoumnim građanima Crne Gore pokazali organizujući dve uspešne litije na kojima su podržali litije organizovane u Crnoj Gori kako bi se odbranile svetinje.  

    Inače među potpisnicima Apela su istoričar Čedomir Antić, akademik Matija Bećković, Aleksandar Protić iz Beogradskog sindikata, Ivan Stoilković – predsednik DPSM-a, dr Miša Đurković – Institut za evropske studije, dr Gordana Šošić – genetičar, dr Nenad Zlatarić – vlasnik „Euromedika“, Savo Manojlović – predsednik UZUZ-a, Vladimir Dobrosavljević –politički savetnik crnogorske opozicije  i mnogi drugi.

     

    Više od 500 uglednih građana Srbije potpisalo je apel podrške građanima Crne Gore, a među potpisnicima je i šest Pančevaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]