• MO NS Banatsko Novo Selo: Srbi i Rumuni vekovima žive u miru, fašističke izjave, koje raspiruju mržnju su skandalozne

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mesni odbor Narodne stranke iz Banatskog Novog Sela oštro je osudo pretnje koje su izrečene pripadnicima rumunske nacionalne manjine, na nacionalnoj frekvenciji.

     

    – Naime, u redovnom programu na nacionalnoj frekvenciji građani su mogli da čuju da su pripadnici rumunskog naroda izdajnici, kao i da im u Srbiji nije mesto. Smatramo da su ovakve fašističke izjave, koje raspiruju mržnju i pozivaju na podele u narodu skandalozne i zahtevamo od nadležnih institucija da procesuiraju sve koji su u ovakvim izjavama učestvovali. Narodi Srbije i Rumunije, naročito u našem naseljenom mestu, već vekovima žive u miru, uz međusobno poštovanje i toleranciju i ne smemo da dozvolimo da nas pojedini mediokriteti, koji sanjaju povratak devedesetih godina, poremete u našem suživotu, kaže se u saopštenju NS.
     

    Narodna stranka apeluje na sve organizacije bilo one političke ili neke druge, da osude ovakvu retoriku i da se oštro usprotive raspirivanju nacionalne, verske, ali i svake druge vrste diskriminacije.

     

    – Samo zajedno i složno možemo pobediti ovakve mračne i duboko nesrećne poteze aktruelnog režima i njihovih saradnika, kažu iz MO ove stranke.

    Banatsko Novo Selo je uvek bilo multikuluralno i tako će i ostati.

    – Zajedno možemo mnogo i zato ćemo, kao i svih prethodnih godina i vekova i sada biti zajedno, kako bismo pobedili sve one koji žele da nas zavade i naruše nam mir, zaljučuje se u saopštenju Narodne stranke.

     

    Mesni odbor Narodne stranke iz Banatskog Novog Sela oštro je osudo pretnje koje su izrečene pripadnicima rumunske nacionalne manjine, na nacionalnoj frekvenciji.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]