Održana 48. sednica Skupština grada Pančeva

Ove godine na licitaciji skoro 13 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta

Pančevo, Čet, 14/04/2016 - 14:24
Mirjana Marić

Na današnjoj, 48. sednici Skupštine grada Pančeva, koja bi prema najavama trebalo da bude poslednja u ovom sazivu, odbornici su se sastali kako bi doneli odluku o licitaciji državne poljoprivredne zemlje za 2016. godinu.

Odluka o licitaciji državne poljoprivredne zemlje je morala da se donese do 31. marta, a kako gradska većnica za poljoprivredu i selo Maja Svirčević Prekić kaže, u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine nisu ranije uspeli da izdaju saglasnost Pančevu.

"Moram da kažem da smo jedna od osam opština koja je do sada uspela da dobije saglasnost", istakla je većnica i dodala:

"Ove godine će na licitaciji biti nepunih 13 hiljada hektara, koja su raspoređena u 414 licitacija, a prosečna licitacija je površine oko 30 hektara. Novac koji će lokalna samouprava dobiti od ovogodišnje licitacije iznosiće oko 244 miliona dinara."

Na sednici je bilo prisutno 53 odbornika, kao i đaci drugog razreda srednje Ekonomske škole "Paja Marganović" koji su izrazili želju da se upoznaju sa radom Skupštine. Odbornici su na poslednjem zasedanju usvojili svih četrneaest tačaka dnevnog reda, među kojima su bili i izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva Pančeva, predlog odluke o postavljanju pontona na delu obale i vodnog prostora grada, kao i odluka o davanju na korišćenje zemljišta za privremeno postavljanje montažnih garaža. Takođe su izglasane odluke o promeni osnivača Domova kulture u naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva.

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti