Politika

PANČEVO: Demokrate kritikovale ATP

Izvor: 
Marina Dimitrić Pon, 22/01/2018 - 08:27

Gradski odbor Demokratske stranke oglasio se ove nedelje saopštenjem u kojem kritikuje pančevačkog prevoznika ATP. Demokrate podsećaju da je gradski prevoznik prošle godine kupio 10 polovnih autobusa od kojih je, kako tvrde, pet neispravno. Oni su kritikovali i ukidanje pojedinih polazaka na linijama 4, 6 i 14.

,,Stanovnici sa Strelišta i iz Vojlovice ostali su uskraćeni za četiri polaska, stanovnici Mladosti za pet, dok je sa Koteža II ukinut jedan polazak, a na tri linije je skraćena trasa. Meštani Omoljice i Starčeva su ostali uskraćeni za četiri polaska. Ovakav potez rukovodstva ATP-a i izostanak adekvatne reakcije gradske vlasti je za najoštriju osudu... Ovakvim postupkom nanosi se šteta ATP-u, a nelegalnim prevoznicima daje vetar u leđa” navodi se u saopštenju. Demokrate navode i da u Planu poslovanja ATP-a za ovu godinu nije predviđena nabavka vozila.  

,,Planom je predviđen poslovni rezultat od oko 7,1 milion dinara, što je za oko 50 odsto manje u odnosu na 2017. godini… Na osnovu ovakve poslovne politike, od strane rukovodstva ATP-a i uz podršku gradske vlasti, možemo zaključiti da se kvalitet javnog prevoza u Pančevu urušava, da ne postoji vizija razvoja ATP-a, ali i da se tim planom najavljuje razmatranje mogućnosti korekcije cena, odnosno poskupljenja usluge prevoza. Nakon svega navedenog ostaje nada da ATP neće doživeti istu ili sličnu sudbinu prevoznika susednih opština, odnosno da neće prestati da postoji” navodi se u saopštenju DS-a. 
MarketingNajnovije vesti