Pančevački opozicionari u skupštinskom holu
Politika

PANČEVO: Deo opozicije odlučio da ne prisustvuje današnjoj sednici Skupštine grada

Pančevo, Čet, 07/02/2019 - 12:59
Aleksandar Stojković


Deo pančevačke opozicije koju čine odborničke grupe „Slobodno Pančevo", „Za naše Pančevo" kojima se pridružio i odbornik DJB danas je u holu Gradske uprave saopštio da  neće prisustvovati današnjoj sednici Skupštine grada Pančeva. Odbornika LSV-a i DS-a  takođe nije bilo u skupštinskoj sali.

Obrazlažući ovaj postupak odbornik Nikola Ćebić, nam je rekao da Skupština grada Pančeva već duže vreme funkcioše s problemima i da ne funkcioniše u skladu sa  poslovnikom.

- Svedoci smo ingorisanja od strane predsednika i skupštinskih službi, neodgovaranja na odbornička pitanja kao i da nisu ispunjeni tehnički uslovi za funkcionisanje opozicionih odborničkih grupa.

Kao drugi razlog Ćebić je naveo situaciju u zemlji.

- Institucije u državi su potpuno urušene i mi ne smatramo da ima smisla da i dalje učestvujemo i dajemo legitimitet funkcionisanju lokalnog parlamenta. Potpuno urušene institucije su odraz loše vlasti, naglasio je Ćebić i dodao da to što neće učestvovati u radu Skupštine ne znači da se neće baviti odborničkim poslom.

Dejan Jovanović je izrazio sumnju prema planovima gradske vlasti o javno-privatnim parnerstvima, a Pavle Đukić je ponovio primedbe na odnos vlasti prema pitanjima opozicionih odbronika, osvrnuo se na problem stanovništva koje živi kraj rafinerijske pruge i rekao da nam prevoz u gradu ne valja, a program poslovanja ovog javno-komunalnog preduzeća će se olako proći skupštinsku proceduru.

- Ono čega nema u programu poslovanja, što smo morali da saznamo „insajderski" je da je u ATP-u od 380 ljudi je 140 vozača. Jedna firma sa toliko zaposlenih u administraciji sigurno ne može dobro poslovati, rekao je Đukić.

Odbornik Žarko Jelisavčić je simbolično zakazao Skupštinu u petak u 18 ispred KC Pančeva, aludirajući na protest #1od5miliona, dok je Šandor Đerfi prisutnim novinarima podelio odbornička pitanja koja će predati na pisarnici Gradske uprave.

Odbornici danas nisu mogli da odgoore na pitanje da će bojkotovati i naredne sendice Skupštine grada Pančeva.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti