• PANČEVO: GO Demokratske stranke obeležio 18 godina od ubistva Zorana Đinđića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas se sećamo dr Zorana Đinđića, predsednika Demokratske stranke i prvog demokratskog premijera Srbije. Danas šaljemo snažnu poruku da smo i dalje čvrsto rešeni da se ostvari vizija koju nam je on ostavio u nasleđe, a to je vizija moderne i demokratski uređene države, modernog građanskog društva. 

    Sve ono protiv čega se borio pokojni premijer aktuelno je i danas, ali u još opasnijem obliku. Sprega države i kriminala nikad nije bila jača i intenzivnija, dok se borba sa kriminalom svodi samo na tabloidne naslove. Mediji ponovo vode hajku protiv svakoga ko drugačije misli, neistomišljenicima se kao nekada crtaju mete na čelu, a naši građani ponovo odlaze u svet bežeći od beznađa, navodi se u saopštenju DS-a.

    Demokratska stranka zauvek će biti kuća Zorana Đinđića i kao legitimni naslednici njegove politike znamo šta su nam zadaci u budućnosti. 

    Demokratska stranka je osnovana kao brana jednoumlju, reosnovana da bi Srbija bila civilizovano društvo visoko osvešćenih građana posvećenih istom cilju – živeti dostojno vremena u kom se nalazimo. Osnovani smo kako bi Srbiju menjali na bolje, a neretko smo zbog toga plaćali veliku cenu. Najveću smo platili na današnji dan, pre 18 godina kada je izvršen atentat na premijera i pradsednika Demokratske stranke dr Zorana Đinđića. 

    Danas na sve moguće načine pokušavaju da nas ugase kao stranku i to baš oni koji su slavili tog tragičnog dana, kada su slavili zbog ubistva Zorana Đinđića. Poraz našeg društva je to što sada vladaju oni koji su bili prirodni i najostrašćeniji neprijatelji najvećeg reformatora u našoj novijoj istoriji, a pobeda je u tome što politika i vizija Zorana Đinđića i dalje živi. Pored svega Demokratska stranka i dalje postoji i nikada nije bila odlučnija, nije bila spremnija da preuzme odgovornost da sprovede potrebne reforme i da Srbiju učini modernom i uređenom državom. 

    Misija Demokratske stranke je uvek ista i spremni smo da ponovo odigramo važnu ulogu, smenili smo Miloševićev režim, smenićemo i Vučićev. Srbija će biti zdravo i prosperitetno društvo, dodaje se u saopštenju DS-a.

    Danas se sećamo dr Zorana Đinđića, predsednika Demokratske stranke i prvog demokratskog premijera Srbije. Danas šaljemo snažnu poruku da smo i dalje čvrsto rešeni da se ostvari vizija koju nam je on ostavio u nasleđe, a to je vizija moderne i demokratski uređene države, modernog građanskog društva. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]