Politika

PANČEVO: Niti internet, niti odloženog TV prenosa sednice Skupštine

Pančevo, Sub, 13/01/2018 - 09:18
Vladimir Đoković


 

Krupna tema otvorena na sednici Skupštine grada Pančeva bio je izostanak tv i internet prenosa zasedanja. Još tokom utvrđivanja dnevnog reda odbornik SRS Srđan Glamočanin zatražio je da se raspravlja i o javnosti rada jer odloženog prenosa prošle sednice nije bilo na televiziji.  Većina je ovaj predlog odbila. Ali neuobičajena situacija da je TV Pančevo imala samo jednu kameru na sednici izazivala je reakciju opozicionih odbornika do samog kraja sednice.

Žarko Jelisavčić, odbornik Slobodnog Pančeva, na kraju je odborničkim pitanjem obavezao predsednika Skupštine Tigrana Kiša da odgovori na pitanje zašto duže od godinu dana nema internet prenosa sednica, kao i zašto nema ni odloženog tv prenosa na TV Pančevu. Pitanju se priključio i Glamočanin.

Tradicija prenosa sednica Skupštine grada Pančeva duga je 20 godina. Deo je demokratskih tekovina nastalih posle promene vlasti 1997. godine.  Na početku bilo je i radio prenosa koji su se par godina kasnije izgubili.

Direktni tv prenosi bili su stalna praksa do 2010. godine. Posle se prešlo na odložene prenose.

Krajem 2016. godine uvođenje internet prenosa predstavljeno je kao demokratska i tehnološka novina vredna pažnje.

Predsednik Skupštine Tigran Kiš nije želeo direktno tokom sednice da odgovori na pitanja o prenosima, ali je obećao da će odgovora biti.
MarketingNajnovije vesti