Politika

PANČEVO: Opozicija predlagala, vlast odbila – 18 odluka bez rasprave

Pančevo, Sub, 28/04/2018 - 14:59
Vladimir Đoković


 

 

Sednica Skupštine grada Pančeva prošla je bez iznenađenja. Više opozicionih odbornika predlagalo je teme za dopunu dnevnog reda što su vladajući ćutke odbili. Zatim je bez ikakve rasprave većina donela 18 odluka.

Prilikom odlučivanja o 18 tačaka dnevnog reda nije bilo niti jedne rasprave. Nijedan odbornik nije izašao za govornicu. Većinom do 39 doneto je 17 odluka.

Dok je za dokumenta godišnjem radu Centra za talente “Mihajlo Pupin” bilo i nešto više glasova jer je i deo opozicije podržao uspešan rad centra. Dragoljub Cucić, direktor centra koji je za 18 godina postojanja radio sa 6.000 talentovane dece Pančeva, posle nastupa na sednici skupštine grada dobio je i aplauz.

Opozicioni odbornici iskoristili su šansu da predlože teme za dopunu dnevnog reda. Tako je Nikola Ćurčin predložio da se raspravlja o lagerovanju opasnog amonijum nitrata u Staklari, Žarko Jelisavčić da tema budu komarci, ambrozija i podela para medijima jer su, po njegovim rečima, i ove godine podobni mediji koji podržavaju vlast dobili najviše novca iz gradske kase, Jelica Petrović tražila je da se raspravlja o najavljenoj privatizaciji ATP-a, Srđan Glamočanin insistirao da tema bude javnost rada skupštine odnosno izostanak tv prenosa, a Pavle Đukić predložio je da se otvori i problem obezbeđivanja prostorija za rad odborničkih grupa koje nisu stranačke.

 

Skupstina Panceva

 

Opozicionari su jedni druge podržavali u želji da se i o ovim temama razgovara i odlučuje, ali je vladajuća većina to odbila.
MarketingNajnovije vesti