Politika

PANČEVO: Političke organizacije i grupe traže prostorije

Pančevo, Pon, 15/01/2018 - 08:00
Vladimir Đoković 

Od pre nekoliko meseci u Skupštini Grada Pančeva deluju dve nove odborničke grupe koje nisu povezane sa izbornim listima sa kojih su odbornici izabrani. Grupu “Za naše Pančevo” čine odbornici koji su napustili LSV, dok su odborničku grupu “Slobodno Pančevo” formirali odbornici potekli ih DS i DJB-a.

- Odbornička grupa “Za naše Pančevo” zatražila je da im Grad Pančevo obezbedi poslovni prostor za rad. To je nova situacija za Skupštinu jer je grad do sada po odluci po poslovnim prostorima davao lokale strankama i grupama građana koji su preko svoje liste imali odbornike, a sada se radi o odbornicima u odborničkoj grupi koja nema vezu ni sa strankom ni sa izbornom listom. Ovaj zahtev da im se dodele prostorije u kojima bi se okupljali i radili proslediću nadležnima u gradskoj upravi koji odlučuju. Možda ćemo zbog ove nove situacije biti u prilici da menjamo odluku o poslovnim prostorima – objašnjava predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš.

Osnov da političke organizacije koriste gradske poslovne prostore pod povlašćenim uslovima je prisustvo njihovih predstavnika u skupštinama republike ili grada. Poznato je da su se oglušivanje gradskih vlasti javno žalili i Dosta je bilo i Dveri. Prvi imaju i odbornike u Pančevu i narodne poslanike u republičkoj skupštini. A drugi samo poslanike u republičkoj skupštini. Ni DJB ni Dveri nemaju gradske kancelarije u kojima bi imale političke aktivnosti. 
MarketingNajnovije vesti