marija-cojbasic
Politika

Pančevo: Radoznali odbornici postavljali pitanja

Pančevo, Sre, 12/10/2016 - 19:03
Vladimir Đoković

Odbornici su na kraju sednice Skupštine grada Pančeva održane danas spremno postavili i više pitanja.

Mariju Ćojbašić (SNS) tako su interesovale četiri teme. Zatražila je informaciju da li postoji odluka iz 2006. godine kojom je uvedeno nefakturisanje komunalnih usluga i drugih gradskih troškova političkim strankama. Zahtevala je i odgovor na pitanje da li političke stranke u Pančevu duguju i koliki su iznosi za usluge komunalnih preduzeća. Od predsednika Skupštine očekuje odgovor na pitanje da li i učenici škola, koji su kao predstavnici đačkih parlamenata članovi školskih odbora, glasaju o izboru direktora. A sa iste adrese zatražila je i odgovor na pitanje da li među odbornicima Skupštine grada Pančeva postoje oni koji su u sukobu interesa.

nikola-curcin
14725203_10210863535170185_673759133_o.jpg

 

Nikola Ćurčin (DS) jednim odborničkim pitanjem zatražio je praktično svu dokumentaciju koju gradske strukture imaju o propasti gradske Apoteke Pančevo. Postavio je i pitanje procene smanjenja prihoda budžeta Grada prema izmenjenom zakonu o lokalnoj samoupravi. A gradske vlasti će odgovarajući na interesovanje morati da mu dostave i zapisnike o kvalitetu vode u vrtićima i školama Pančeva. I to za analize koje je izvršio letos i s početka jeseni Zavod za javno zdravlje.

Nada Kirbus (SPS) postavila je pitanje o odluci koju je gradska skupština donela letos na vanredno zakazanoj sednici, a povodom referenduma za najavljenu izgradnju fabrike za preradu komunalnog otpada. Dok se Pavle Đukić (LSV) zainteresovao kroz odborničko pitanje za pravovaljanost niza odluka donetih na samoj Skupštini kojima su usklađivana osnovna dokumenta gradskih preduzeća.


MarketingNajnovije vesti