Politika

PANČEVO: Sednice Skupštine grada može svako da prenosi, internet prenos do leta

Pančevo, Uto, 06/02/2018 - 14:55
Vladimir Đoković


 

 

Godinama sednice Skupštine grada Pančeva bile su direktno prenošene na TV Pančevo. Posle je bilo i odloženih prenosa. Od januarske sednice prenosa nema, samo tv prilog. Ipak javnost rada Skupštine grada i dalje postoji.

- Javnost rada Skupštine grada Pančeva definisana je poslovnikom. Sednice su otvorene za javnost i uz prijave i akreditacije svi mediji mogu da prisustvuju kao i zainteresovani građani. Tu se u poslovnik ništa nije menjalo, kaže predsednik Skupštine grada Tigran Kiš.

Odbornike opozicije interesovalo je direktno zašto je TV Pančevo odustalo kao i zašto još uvek nema internet prenosa.,

- TV Pančevo je privatni medij. Skupština ne može da utiče na uređivačku politiku te medijske kuće. A što se internet prenosa tiče, radimo na tome da osposobimo tehničke službe i preko internet i jutjuba omogućimo prenos sednice skupštine. A taj direktan prenos će moći sa internet da skine ko kod hoće. To je u planu u narednom periodu u okviru digitalizacije cele skupštine. A hoće li to neko prenositi ne zavisi od nas, objašnjava Tigran Kiš.

Do privatizacije Skupština grada bila je osnivač RTV Pančeva. A ta firma bila je na gradskom budžetu – pa je bilo i prenosa direktnih ili odloženih. Ipak i posle privatizacije bilo je odloženih prenosa sednica.

Pre više od godinu dana jedna sednica je prenošena i preko intereneta.

- Nadam se da ćemo internet prenose obezbediti najkasnije pre letnje pauze u radu skupštine grada Pančeva. Uvođenje digitalne skupštine zavisi od besplatnog softvera koji još uvek ne znamo kada ćemo dobiti. Za digitalnu skupštinu biće neophodni i neki radovi u skupštinskoj sali. Ali biće i obuke odbornika, navodi predsednik Skupštine grada Pančeva.

I do tada ipak postoji mogućnost direktnog prenosa.

- Naravno da će bilo ko moći da prenosi sednicu skupštine iz same sale. Uslov je da se na odgovarajući način akredituju, ističe Tigran Kiš.

Hoće li se neko na to i odlučiti, videćemo već na prvoj sednici Skupštine grada. Kada će ona biti održana još uvek nije poznato.

 
MarketingNajnovije vesti