Politika

PANČEVO: Skupština izglasala prenamenu „Letnje pozornice”

Pančevo, Pet, 29/06/2018 - 14:21
Suzana Prvulj


Glasovima većine odbornika u pančevačkoj Skupštini, danas, u petak, 29. juna, definitivno je odlučeno da se prostor na kom se nalazi „Letnja pozornica”, pretvori u parcelu koja se predviđa za izgradnju poslovno-stambenih objekata.

Reč je o prvoj tački dnevnog reda, to jest, o Predlogu odluke o izmenama i dopunama plana generalne  regulacije, celina 1 – širi centar (krug obilaznice) u naseljenom mestu Pančevu, koja je izazvala najviše rasprave na zasedanju lokalnog parlamenta.

Zoran Jovanović, odbornik DS-a, naveo je da „Letnja pozornica” ima tradiciju, i da usvajanje ovog predloga, ne oslikava javni interes, a istakao je kako u Pančevu postoji još mesta za izgradnju stambeno-poslovnih objekata. Pavle Đukić, odbornik grupe Za naše Pančevo, rekao je da se radi o borbi za kultno mesto, dok je Dejan Jovanović, odbornik grupe Slobodno Pančevo, zamerio vladajućoj većini to što ovom prostoru nije dala šansu za opstanak.

Iako je Žarko Jelisavčić, takođe odbornik grupe Slobodno Pančevo, na početku sednice zatražio da se pomenuta tačka povuče sa dnevnog reda, a zatim i pozvao sve odbornike da za nju ne glasaju, to nije učinjeno. Predložio je i da „Letnja pozornica” ostane netaknuta, kako bi sačekala neka bolja vremena, kada bi možda i mogla potpuno da se opremi.

Na kritike opozicije, odgovorio je Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu. Prema njegovim rečima, i ovako retki događaji koji su organizovani u „Letnjoj pozornici” nisu bili dovoljno posećeni. Napomenuo je i kako je za kompletno opremanje potrebno mnogo sredstava, kao i da je ranije već dosta uloženo. On je naglasio da je sada prioritet obezbeđivanje novca za Muzej, ali i za kupovinu Savremene galerije i Kulturnog centra, kako ne bi bio vraćen vlasnicima.

 
MarketingNajnovije vesti