Politika

PANČEVO: Tandem „Slobodnog Pančeva” u Skupštini uporno pozivao na javni razgovor

Pančevo, Uto, 09/10/2018 - 08:25
Vladimir Đoković


Skupština je mesto razgovora o bitnim temama pre nego se donesu bitne odluke za život građana koje odbornici predstavljaju. Sednica gradskog parlamenta Pančeva održana prošle srede ostaće zabeleženi i po neumornim pokušajima odbornika grupe “Slobodno Pančevo” Nikole Ćebića i Dejana Jovanović da se povede javni razgovor. Koristeći svoja odbornička prava da se obrate njih dvojica su obratili kolegama odbornicima ukupno dvadesetak puta. Govoreći zajedno ukupno i više od dva i po sati iznosili su svoje stavove, upozoravali na greške, predlagali drugačija rešenja.

- Što se tiče aktivnog nastupa namera nam je bila da pokažemo da imamo mnogo više kapaciteta kada je u pitanju skupštinski rad od odbornika vladajuće stranke i pored toga što njih ima nekoliko puta više. Naravno, zamerke koje smo iznosili predstavljaju stvarne probleme koje bi mi rešili na drugi način da smo u prilici da upravljamo gradom . Pored toga pokazali smo da odbornici vladajuće grupacije imaju problem sa održavanjem kvruma na sednicama koje traju malo duže iz razloga što skupštinu doživljavaju kao jedan postupak izglasavanja koji treba kratko da traje a ne kao mesto gde sede predstavnici naroda koji imaju obavezu, i na kraju krajeva plaćeni su za to, da rade i odlučuju u najboljem interesu grada, objasnio je ovakvu skupštinsku aktivnost odbornik Nikola Ćebić.

Za više od 4 sata trajanja sednice odbornicima su se od strane vladajuće većine obratili samo gradonačelnik Saša Pavlov, predlažući promene u Gradskom veću, i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš – vodeći sednicu. Niko od odbornika vladajuće većine niti se obraćao, niti replicirao, niti polemisao.

Kako već dugo nema ni direktnih ni odloženih tv prenosa sednica, a tok sednica se ne strimuje ni preko interneta,  javna i česta obraćanja Ćebića i Jovanovića ostaće u sećanju kolega koji su sednicu iskoristili samo da bi glasali. I u zapisniku, odnosno na ispisu snimka magnetofonske trake.
MarketingNajnovije vesti