Saša Pavlov u razgovoru sa Melanijom Bonin
Održana 46. sednica Skupštine grada

Pavlov: Nadam se da će račun Apoteke biti odblokiran u naredne dve nedelje

Pančevo, Pet, 18/03/2016 - 21:45
Aleksandar Stojković

Na sednici Skupštine grada koja je održana u petak, 18. marta, odbornici su imenovali Melaniju Bonin, farmaceutkinu iz Pančeva za v.d direktora Apoteke Pančevo. Melanija Bonin je i do sada bila zaposlena u ovoj ustanovi.

Odbornici su, takođe, imenovali i novi Nadzorni i Upravni odbor Apoteke.

 

img_6004.jpg

 

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov je, u svom obraćanju predstavio model po kome bi trebalo da se reši problem gradske Apoteke. Naime, Pavlov je rekao da je sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom finansija dogovoreno da se Gradu uplati oko 375 miliona dinara - količina novca zbog koje je blokiran račun Apoteke. Grad bi sa poveriocima ugovorio reprogram ostatka duga, koji bi se, iz budžeta Grada otplaćivao naredne tri godine. Veledrogerije, koje su poverioci Apoteke, odrekle bi se kamata i sudskih troškove i time bi se dug smanjio za još oko 20 procenata. Pavlov je izrazio nadu da će se u naredne dve nedelje deblokirati račun Apoteke. Tada bi se vratili i lekovi koji su oduzeti Apoteci i ona bi mogla da nastavi da radi.

„Lično ću da se založim da svakog meseca ovde imamo izveštaj o mesečnom poslovanju i plan za naredni period“, naglasio je Pavlov.

Jedina tačka dnevnog reda o kojoj su odbornici diskutovali, bila je upravo ova kojom je predloženo imenovanje v.d. direktora Apoteke.

Obornik LDP-a, Siniša Mitreski je izneo primedbu na to što Skupština nije odmah obaveštena o ostavci Jelene Eror na mesto direktorke Apoteke, skrenuo pažnju da se dugo čekalo na model po kome će ova problem biti rešen.

„To što danas, nakon toliko vremena, imamo hitnu sednicu, govori o tome koliko se tu lutalo“, rekao je Mitreski.

Vojo Krkobabić, odbornik SNS-a, naglasio je kako je ovakav način rešavanja problema ustvari jedini ozbiljan pristup. Krkobabić je rekao da je problem apoteke star više godina i da je samo ekslairao za vreme sadašnje vlasti. Krkobabić je iskoristio priliku i da „pecne“ opoziciju, naglašavaući da je nihovo legitimno pravo da u predizbornoj kampanji koriste ovo pitanje i da „guraju štap u otvorenu ranu“.

„Želim da naglasim da problem Apoteke nije ni mudro ni pametno koristiti u politikantske i demagoške svrhe uoči izbora“, rekao je Krkobabić.

Na ovu izjavu burno su reagovali su poslanici opozicije.

„Mislim da je to što ste vi rekli politička izjava. Ne zato što optužujete opoziciju da postavlja pitanja nego vi u vašem izlaganju nijednom niste rekli: „Da, mi smo postavili tu direktorku, da, mi smo postavili Nadzorni odbor, da, mi smo postavili Upravni odbor, koji je trebalo da makar posle tih sedam godina detektuje problem, a ne da kulminira. Mi smo, kao opozicia tražili da nam gradonačelnik kaže upravo ovo što nam je danas rekao – kakav je plan, zato što smo mi, kao Grad, osnivači te ustanove”, rekao je Miloš Veselinov, odbornik LSV-a.

„Suština ove stvari je samo odgovornost. Nisam se javio sada i ne bih se javio da nije bilo direktne provokacije, gde smo se sa pravom svi iz opozicije našli prozvanim. Mislim da je prethodno izlaganje to potvrdilo”, rekao je Vladan Keljević, odbornik LSV-a. Keljević je odbacio navod Krkobabića da se opozicija koristi problemom Apoteke u politikantske i demagoške svrhe.

„Republika je došla, donela je 300 miliona, zataškana je stvar, idemo dalje. Osnovno pitanje je pitanje odgovornosti”, rekao je Miladin Šakić, odobrnik DSS-a.

 

Miladin Šakić
img_6081.jpg

 

 

Odbornici Skupštine grada su na današnjo sednici za v.d. direktora ЈКP „Higijena” imenevali Aleksandra Stevanovića, diplomiranog inženjera građevine. Stevanović je do sada bio predsednik Nadzornog odbora JP „Direkcija“. Na njegovo mesto je imenovan bivši direktor ATP-a, Milenko Krajinović.

Formirana je i nova odbornička grupa koju čine Petar Andrejić, Slobodan Bugarin, Jovo Bajer i Miladin Šakić. Nova odbornička grupa se zove „Najbolji“.
MarketingNajnovije vesti