DJB
Politika

PREDSEDNIŠTVO DJB U PANĆEVU: EU je jagnjeća koža nemačkog kolonijalizma u Srbiji

Pančevo, Sre, 18/12/2019 - 05:31
Vladimir Đoković


Predsedništvo stranke Dosta je bilo na čelu sa Sašom Radulovićem u utorak uveče predstavilo je svoju politiku za koju su objasnili da nije evroskeptična nego EUskeptična u pančevačkom klubu Kupe. Kako se moglo čuti DJB je posle ulaska u parlament 2016. godine da nema neutralnog odnosa globalnih centara moći prema akterima na političkoj sceni Srbije, već da oni podršku Aleksandru Vučiću daju uprkos njegovoj nedemokratskoj politici – zbog svojih interesa.

Apostrofirana je pozicija Nemačke, koja je najveći neto investitor u Srbiji, čitave sektore srpske privrede već dominantno vodi, uspeva da se prilagođavaju srpski propisi nemačkom zakonodavstvu, pa čak i modeli obrazovanja kao što je dualno.

Kako je istaknuto Nemački je interes jeftina radna snaga sa prostora Srbije i Zapadnog Balkana, a kad nje ponestane interes njihog kapitala i kompanija biche naseljavanje migranata u Srbiju – opet kao jeftine radne snage. Migranti koji će preplaviti Evropu u broju od rečeno 200 miliona deo su i koncepta daljeg nestanka suvereniteta država a preko njih se planira dalja dominacija globalnog kapitala.

Kako je primećeno globalni kapital, a na Balkanu i u Srbiji, nemački globalni kapital igraju i preo vlasti i opozicije, gde ovi drugi samo čekaju da dobiju podršku kako bi došli na vlast i sprovodili njegove interese.

U kontekstu srpskih političkih prilika, objašnjeno je da Vučić podršku velikih igrača na svetskoj sceni obezbeđuje prodavanjem Srbije, njenih resursa i budućnosti, pa Rusi eksploatišu naftu po smešnim cenama a Kinezi za minimalna ulaganja uspostavljaju kontrolu nad višestruko većim resursima ruda.

Do jačanja suverenističkih pokreta i partija u Evropi dolazi posle pobede Donalda Trampa na izborima u SAD. DJB smatra da borbu suverenista, koji su za jačanje svojih država u odnosu na globalni kapital i EU, treba podržati.

Kako je rečeno, globalisti na čijem je vrhu svetski kapital koji enormno zadužuje države i kontroliše čitave privredne sektore u Evropi i svetu pa i medijski, vode rat da preko priča o fejk njuzu – lažnim vestima uspostave uspostave kontrolu i na internetu.

Informisanje preko interneta, ne samo u Srbiji, spomenuto je kao veliki prostor u kome se još mogu čuti stavovi i mišljenja, i preko koga suverenističke političke opcije koje jačaju mogu komunicirati sa građanima svojih država i reći istinu

 

 
MarketingNajnovije vesti